Vážení tenisoví příznivci,

také letos vás ve stejném čase jako před dvanácti měsíci opět zdravím z tohoto místa, což je v posledních letech znakem toho, že kalendářní rok se chýlí ke konci. Právě v tomto předvánočním čase totiž ožívá prostějovský tenis. Vrcholem roku je týmová soutěž, na kterou vedení klubu klade velký důraz. Tentokrát se odehraje jedna ze semifinálových skupin extraligy smíšených družstev v hale u starých dvorců ve Sportovní ulici, kde to měli příznivci vždycky rádi. I proto se dá očekávat, že by se právě tohle místo mohlo pro TK Agrofert stát odrazovým můstkem k již šestnáctému titulu v historii. Jestli se to povede, napoví už dnešní hanácké derby s arcirivalem z Přerova. Druhý zápas odehraje tým zkušeného trenérského tria Navrátil – Novák - Kotyza ve středu proti vítězi předkola. A pokud se zadaří, finále je na programu už tento pátek.

Program je tedy nabitý a jako každoročně i tentokrát vás jízdním řádem provede tato speciální příloha Večerníku, která na osmi stranách nabízí nejen potřebné základní informace k extralize, představení soupisky TK Agrofert, exkluzivní rozhovory, ale rovněž monitoruje největší úspěchy prostějovského tenisu v letošním roce a zejména pět z pěti možných titulů v mládežnických kategoriích, což je počin hodný velmistra. Za něj také patří všem zainteresovaným klobouček dolů. Nyní zbývá nasadit tomu už jen tu pověstnou třešničku na dortu.

Přestože strategie šestnáctinásobného mistra se pozměnila a především mužská část se spoléhá na omlazenou soupisku, postup do finále nemusí být utopií. Naopak kluci mohou ukázat, že byli v minulosti opomíjeni neprávem a že se umí rvát za svůj kmenový klub. Ostatně například Jiří Lehečka se stal novou českou tenisovou jedničkou, své kvality již dříve prokázali také Kopřiva, Svrčina či mladý Siniakov. A výbornou formou oplývá supertalent Menšík. Do dámské části sestavy se podařilo na poslední chvíli zapsat Belindu Benčičovou. A právě olympijská vítězka z Tokia by měla být největším tahákem letošního ročníku extraligy. Diváci se ale určitě těší na Sáru Bejlekovou či Polku Chwaliňskou.

V každém případě se máme opět na co těšit. Věřím, že uvidíme výborné zápasy, v ideálním případě s dobrým koncem pro prostějovský klub. A pokud by se povedlo zopakovat loňskou jízdu za zlatem, bude to krásná tečka za letošním rokem.

A co dodat? Vězte, že letos ještě nekončíme. Součástí tohoto vydání je ještě jeden speciál, který má být ochutnávkou Prostějovských Vánoc. Hned následující pondělí 16. prosince dostanete do rukou druhý vánoční díl spojený s našimi letošními narozeninami a těšit se můžete na silvestrovský přídavek plný humoru a srandiček.

 

Speciální příloha PROSTĚJOVSKÝ TENIS je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 12. prosince