Přestože se v extralize smíšených družstev představí osm výběrů, pouze polovina z nich má reálnou šanci dosáhnout na postup do rozhodujícího souboje o titul. Vedle prostějovského obhájce mezi kandidáty opět patří pražská Sparta, 1. ČLTK Praha a výběr TK Precheza Přerov. „Neumím si představit, že by do posledního zápasu postoupilo jiné družstvo,“ souhlasí šéfka prostějovských tenisových projektů Petra Černošková.

Hodně silnou sestavu bude mít k dispozici Sparta, jejímiž jedničkami jsou v dobré formě hrající Tomáš Macháč a Petra Kvitová. Tu navíc mezi ženami doplňuje nejlepší světová deblistka Kateřina Siniaková. Kvalitní mužskou dvojkou bude Michael Vrbenský.

Velké ambice má také tým ze Štvanice vedený silnou ženskou sestavou. Na soupisce nechybí Tereza Martincová, Markéta Vondroušová nebo Karolína Muchová. Mezi muži bude celek 1. ČLTK spoléhat především na dvojici Jonáš Forejtek a Andrew Paulson.

O postup bude v prostějovské skupině bojovat tradiční regionální rival domácího družstva z Přerova, jehož hlavní oporou bude hráčka první světové stovky Linda Nosková a také vítěz nedávného kvalitně obsazeného challengeru v rakouském Tullnu Jozef Kovalík.

 

Speciální příloha PROSTĚJOVSKÝ TENIS je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 12. prosince