Z tohoto se stává jedna z nejoblíbenějších prostějovských vánočních tradic. Přesně po roce se ve městě opět rozhořela vášnivá diskuse týkající se rovnosti vánočního stromu na našem náměstí. Tu přiživily i zmínky, které se na jeho konto opět objevily v celostátním televizním zpravodajství.

 

Při probírání tohoto tématu se už loni vypila spousta punče. Zatímco několik z místních letošní ne zcela kolmý strom považují za ostudu města, drtivé většině lidí se velice líbí a nejrůznější poznámky berou s nadhledem.

„Lidi, buďte vděční, jak krásně teď náměstí vypadá. Máme hustý, nádherný strom a malé stromečky, které ho zdobí dokola, nám mohou závidět všude. Zkuste se podívat, jaké koště zdobí třeba ‚Svoboďák‘ v Brně. A také v Olomouci nemají zdaleka tak hezký smrk jako my,“ srovnala Martina Radkovičová.

V podobném duchu se zapojili i další. „To, že máte křivý vánoční stromeček, přece nevadí, hlavně že navodí pravou vánoční atmosféru,“ upozornila na sociálních sítích Pavla Gharbi, která dění v Prostějově sleduje až z dalekého Tuniska.  

Dle mnohých se nerovný strom již stal součástí jistého originálního svérázu našeho města. Navíc mnozí upozorňují na to, že po několika punčích se to všechno lehce srovná...

 

Součástí aktuálního tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 19. prosince, je příloha SPECIÁL VÁNOCE aneb 25 LET Večerníku a dvojnásobné číslo magazínu TV POHODA