V předvánočním období přichází také čas i na pomoc blízkým. V letošním roce se rozhodli přispět i hasiči v Brodku u Prostějova, kdy se zapojili do tradičního projektu neziskové organizace Šance Olomouc a nabízeli občanům takzvanou vánoční hvězdu, která k Vánocům už neodmyslitelně patří. Každý, kdo se chtěl zapojit, měl možnost výběru ze dvou velikostí. Malá hvězda vyšla na 60 korun, větší na 120 korun. Objednávat si ji lidé mohli v průběhu listopadu a hasičům se podařilo vybrat 19 200 korun.

„Vánoční hvězda se stala symbolem nejkrásnějších svátků v roce i v naší republice. Má přinášet lásku a klid do rodiny. Pro naše malé pacienty se živá květina stala navíc symbolem mnohem důležitějším, protože jim pomáhá na jejich cestě za zdravím. To je ostatně i motto naší sbírky: ‚Kupte si vánoční hvězdu a celé Vánoce vás bude hřát pocit, že jste pomohli nemocným dětem‘,“ stojí v prohlášení neziskovky Šance Olomouc.

Do letošního ročníku se připojili i dobrovolní hasiči z Brodku u Prostějova, kteří spoluobčanům nabídli možnost podpory tohoto projektu. Nakonec se jim podařilo vybrat necelých dvacet tisíc korun, které poputují na pomoc nemocným dětem na Hemato-onkologické klinice Fakultní nemocnice Olomouc.

Poslední listopadový den pak hasiči předali květiny svým majitelům. Celkově se jednalo o 170 kusů, které si přišli spoluobčané vyzvednout. „Myslím si, že jsme společně se sborem dobrovolných hasičů založili krásnou novou tradici. Pevně doufám, že příští rok nás bude ještě více. Děkujeme za přízeň. Také že jste jasně ukázali, že máte srdce na pravém místě,“ doplnila hlavní organizátorka sbírky v Brodku u Prostějova Markéta Ambrožová.

 

 Součástí aktuálního tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 19. prosince, je příloha SPECIÁL VÁNOCE aneb 25 LET Večerníku a dvojnásobné číslo magazínu TV POHODA