Každý z nás měl v dětství určité sny a plány, čím bude, až dospěje. Mnozí jsme se zhlédli v kosmonautech, popelářích nebo v autech obecně. Někomu zase, stejně jako třeba mně, stačil jen míč a plácek za domem nebo i v něm.

Když si vzpomenu na úsměvné historky, které mi rodiče často připomínali, že jsem byl už od útlého věku schopen sledovat půl dne sport a oplakat každou porážku našich reprezentantů, musím se nad tím pousmát. Tato vášeň mi navíc vydržela až do současnosti. Musím přiznat, že jsem rád, že se mi podařilo skloubit zaměstnání s koníčkem.

Chápu a souhlasím, že si řada lidí řekne, však je to jen sport. Ale i on je nepostradatelnou součástí našich životů. Svou nezastupitelnou roli má ve zdravém životním stylu, pomáhá také stmelovat vztahy a učit práci v kolektivu. Všechno to se člověku hodí po celý život.

Už jako malý jsem hltal všemožné informace související se sportem, všechno o něm mě lákalo. Jedním z mnoha zdrojů byl také PROSTĚJOVSKÝ Večerník, který je naprostým unikátem. Čtenářům zapáleným do sportu, stejně jako já, přináší přehledy všeho dění od regionálních gigantů až po amatérské úrovně. Když svá slova vztáhnu na fotbal, tak mě neuvěřitelně potěšil například jeden uznávaný český trenér a fotbalista, který procestoval velkou část republiky a zmínil, že s sebou vozí i Večerník, aby v regionech ukázal, jak se na Prostějovsku o fotbalu píše.

Reportáže, hodnocení trenérů i výsledkový servis zkrátka jen tak někde nejsou k mání. Rok od roku se nyní snažíme dělat tyto rozbory ještě propracovanější, protože v moderní době už nechybí řada aplikací, které umí nahradit informace dnes už nedostačující.

Přízeň i pozitivní ohlasy nadále jsou, za což jsme nesmírně rádi. Když si totiž člověk spočítá, kolik času všemožným reportážím, rozhovorům i hodnocením zabere každý hrací víkend, tak zažívá jisté zadostiučinění, že nekonečné hovory a přepisování mají svá opodstatnění. To stejné pak ale neplatí jen o fotbale. Svůj prostor mají hokejisté, házenkáři, volejbalisté, korfbalisté, ale i třeba kuličkáři. Na své si tak v našich sportovních rubrikách přijde opravdu každý. A to nám další regiony jen tiše závidí. Věříme, že přízeň čtenářů přetrvá i nadále a pohledy na sportovce, kteří dřou jen pro párek a pivo s přáteli, budeme moci přinášet i nadále. 

 

Součástí aktuálního tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je i nadále v prodeji, je příloha SPECIÁL VÁNOCE aneb 25 LET Večerníku a dvojnásobné číslo magazínu TV POHODA