Tak to je bomba! Z Konice se pomalu, ale jistě stane sportovní centrum regionu. A může jednou směle konkurovat i Prostějovu, kterému se občas přezdívá „město sportu“. Důvod? Nejen oprava sportovní haly naproti škole, ale také vznik nového sportovního klubu, který dosud ve městě nepůsobil. Konice totiž bude mít čerstvě také hokejový oddíl!

Konice je známá hlavně svým fotbalem. Klub po mnoha letech letos postoupil do krajského přeboru. A ani v něm se neztrácí a sbírá body. Brzy ale bude mít konkurenci v podobě hokejového klubu. I když konkurenci. Místní sportovci si vzali příklad z někdejších prvorepublikových fantomů, kteří byl schopni na vrcholové úrovni ovládat klidně dva sporty. Tak tomu bude i v Konici, část místních fotbalistů se rozhodla, že kopání do míče už jí nestačí. A tak pánové nazuli brusle.

Jak ale vznikl nápad na založení nového klubu? „Já jsem vinen,“ směje se kouč konických fotbalistů Petr Ullmann. A pokračuje. „Loni v zimě jsme si občas zašli zabruslit. A zalíbilo se nám to s klukama. Řekli jsme si, proč ne? Většina sezóny se s tou fotbalovou nekryje,“ pokrčil rameny Petr Ullmann, který zároveň dodal, že fotbalisté konického Sokola berou tuto novinku i jako jistý druh přípravy na jarní část fotbalového ročníku.

Místem tréninků je pochopitelně konické kryté kluziště, zápasy tým bude pořádat na okolních stadionech. A jak se bude tým jmenovat? Do úvahy přicházejí různé názvy. Třeba HC Horses Konice s odkazem na název města i fakt, že „koně“ si zatím neříká žádný tým v Česku.