Velký šok přijde na řadu v příštím kalendářním roce, kdy proběhne kompletní demolice současné radnice. Historická budova v centru města patří k největším skvostům Prostějova, ale nyní už prý neplní své účely tak, jak by si radní představovali.

Po odpálení by měla začít stavba nové, která bude mít multifunkční využití a řadu vychytávek. Práce ale potrvají minimálně tři roky. Město si kvůli tomu muselo peníze vypůjčit až v Číně a ručit bude kompletním obyvatelstvem. Lidé už se začali bouřit a řeší se, kdy proběhnou první demonstrace.

Sci-fi příběh, který by nenapsali ani ti nejlepší autoři, si usmysleli na prostějovském magistrátu. Současná podoba radnice jim už není dost dobrá a pro své účely plánují vystavět zcela novou budovu. Každý z vedení města by se tak měl postupně přesunout do velkého luxusu.

Jeden ze skvostů prostějovské kultury půjde k zemi už na začátku ledna, aby se mohlo co nejdříve začít s novostavbou. „Bohužel se to jinak udělat nedalo. Chtěli jsme moderní prostory postavit na jiném místě, ale bylo nám sděleno, že radnice zkrátka patří do centra města,“ nechal se slyšet jeden z náměstků, který informaci jako první vyslal ven. Podle našich informací by měla být použita výbušnina, která celou budovu odpálí do povětří. Ruku v ruce s tím ale rostou obavy, že s sebou vezme i řadu dalších budov.

Po odklizení trosek přijde na řadu budování nového komplexu. V roce 2023 by se měla stihnout základní deska a hrubá stavba. O rok později se pak plánují další práce a v roce 2025 by se mělo vedení nastěhovat do této novinky. Jednat se bude o plně prosklenou budovu, která bude mít speciální skla a bude tak vidět ven, ale dovnitř ne. Polepšit by si měl každý ze zaměstnanců, především pak vedení města. Jeho představitelé kromě svých kanceláří dostanou také vlastní kout, kde bude k dispozici vířivka, malá sauna a bazének.

Chybět by neměla ani supermoderní jídelna a každý bude mít v pátek nárok na kaviár a šampaňské. Jednání se budou nově konat v obrovské aule a každý ze zastupitelů bude mít svůj prostor, ve kterém se bude moci těšit na masážní křeslo, které se bude dát proměnit i na gauč, pokud by jej tlachání už nebavilo.

Investice v řádech miliard korun putují z Číny a splátkový kalendář má město až do roku 2149. Pravděpodobně to ale bude chtít Prostějov splatit dříve a bude tak radikálně zvyšovat poplatky pro obyvatele. Ti se budou muset podřídit, protože v případě stěhování jim hrozí, že se budou muset přesunout do Číny, jež momentálně vlastní práva všech občanů.