Ohlédnutí za rokem 2020 aneb jak Covid-19 zrušil sportovní akce na Prostějovsku.

* World Junior Tennis Final 2020

Více než dvacet let za sebou se tenisové mistrovství světa družstev chlapců i dívek U14 konalo v areálu TK Agrofert Prostějov, než mu nucenou stopku vystavila covidová pandemie globálně ochromivší celý svět.

* Jaro nižších fotbalových soutěží

Od třetí ligy po nejnižší okresní třídy (a včetně všech mládežnických soutěží) musel být anulován celý ročník 2019/20 v ČR, neboť došlo ke zrušení jeho jarní části. Navíc i podzim nové sezóny ukončil koronavirus předčasně.

* Play-off volejbalu a basketbalu

Jak volejbalistky VK Prostějov, tak basketbalisté BK Olomoucko měli před sebou vrchol sezóny v podobě vyřazovacích bojů nejvyšších tuzemských soutěží 2019/20. Nedošlo na ně, první vlna epidemie hrát neumožnila.

* Krumsínský Haná Cup 2020

Červencové svátky každoročně patřily největšímu regionálnímu turnaji v malé kopané. I jeho 23. ročník se teoreticky mohl uskutečnit, ovšem pořadatelé už s více než dvouměsíčním předstihem rozhodli o jeho zrušení.

* Oslavy 100 let prostějovské atletiky

Nádherné jubileum stoletého trvání své existence loni měla atletika v Prostějově, leč oficiálně oslavit tohle dvoukulaté výročí se jí nepovedlo. Na první pokus v dubnu i na ten druhý v říjnu zhatil plánovanou slávu covid-19.

* Zbytek boxerské extraligy družstev

V rozjetém ročníku nejvyšší národní soutěže rohovnických týmů ČR 2020/21 museli boxeři BC DTJ Prostějov odložit hned dva domácí duely. Zvláště bitva se slovenskou Dubnicí přitom slibovala mimořádný zážitek.

* Zápasnický Memoriál Frištenského

Koronavirus znemožnil zorganizovat celou řadu sportovních podniků s kratší i dlouholetou tradicí. Jedním z nejznámějších je Memoriál Gustava Frištenského v zápase řecko-římském pořádaný TJ Sokol I Prostějov.

* VK bez Challenge Cupu doma

Prostějovské volejbalistky byly nasazeny přímo do osmifinále evropského Vyzývacího poháru žen 2020/21, měly vyzvat lepšího z dvojice FC Porto – Dinamo Bukurešť. Vše ale bylo nakonec jinak, doma vůbec nehrály.

 

Speciální příloha ROČENKA 2020 je součástí aktuálního vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které najdete v prodeji od pondělí 4. ledna