Jak o sobě dát vědět? Být všude vidět, všude slyšet. Mít reklamy. Anebo také spojit se do sdružení, které může s prezentací pomoci. Právě to před lety udělali řemeslníci z Hané. A tak spatřil světlo světa Hanácké vérobek, a sice logo se základnou v Hanácké ambasádě.

Svíčky, keramika, ale také hračky. To vše vyrábí členové Hanácké ambasády, tedy držitelé Hanáckyho stavovskyho gléto. Tedy potvrzení, že to, co dělají, dělají rukama a s láskou. A právě takovou řemeslnou výrobu provozují manželé Josef a Marcela Sýkorovi, zakladatelé Hanácké ambasády a tradice loga. Manželé navrhují, tvoří a také prodávají v Loučanech, kde naleznete na hlavní ulici prodejnu s dřevěnými hračkami a také dekoracemi.

Hanácká ambasáda však sídlí v Čechách pod Kosířem. Zázemí našla v jednom z bočních křídel zámku, kousek od vstupu do zámeckého parku. Ambasáda učaruje. Kdo do ní vstoupí, najde podlouhlou místnost plnou hanáckých výrobků z tkaniny, keramiky, skla, ale také ze dřeva nebo vosku. Výběr je veliký, až oči přechází. Místo je příjemným zpestřením procházky nebo výletu pro děti i dospělé.

Hanácká ambasáda pak také pořádá akce zaměřené právě na řemesla. Ať už jsou to dílničky, nebo prodejní výstavy, prakticky vždy si získají srdce návštěvníků. Hanáckou ambasádu navíc čekají půlkulatiny, v září totiž oslaví pět let…