V každém čísle pondělního Večerníku jsme vám přinášeli zpravodajství z fotbalového dění v prostějovském eskáčka a kromě reportů přímo z trávníků či exkluzivních rozhovorů nechyběly ani tradiční rubriky. Jednou z nich byl tradiční výběr HRÁČe VEČERNÍKU a nyní nastal čqs pro jeho resumé.

Asi nikoho příliš nepřekvapí, kdo ji opanoval. Ofenzivní záložník Jan Koudelka získal toto ocenění hned sedmkrát a předstihl tak všechny své konkurenty. Zaslouženě. Stála na něm ofenziva modro-bílých barev a ke kýžené záchraně pomohl hned deseti brankami. Zkrátka byl srdcem mužstva a patriotem, který by v případě nutnosti i okusoval trávu, jen aby mužstvo udržel mezi profesionálními kluby. Jeho prvenství je tedy bezesporu oprávněné.

Na druhé příčce se umístil Vasil Kušej, jemuž stačilo ke čtyřem triumfům pouze podzimní část. Na jaře sbíral ocenění už jako hráč prvoligové Mladé Boleslavi. Naopak pouze druhá polovina soutěže zajistila dělený bronz brankáři Vejmolovi, který byl rozhodně vydařeným zimním úlovkem. Půlka pozice na bedně náleží i ofenzivnímu šikulovi jménem Robert Bartolomeu.

KONEČNÉ POŘADÍ RUBRIKY HRÁČ VEČERNÍKU:

1. Jan Koudelka                   7x

2. Vasil Kušej                       4x

3. Robert Bartolomeu          3x

   Luděk Vejmola                3x

5. Jan Schaffartzik                 2x

   Jakub Elbel                         2x

7. Tomáš Malec                     1x

   Volodymyr Krynskyi         1x

   Šimon Šumbera                 1x

   Michal Zapletal                 1x

     Dušan Pinc                        1x

 

Speciální příloha věnovaná ohlédnutí za sezónou F:NL 2022/2023 v podání 1.SK Prostějov vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 5. června