Milé čtenářky,

vážení čtenáři,

právě držíte v rukou další ze série speciálních příloh PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. Ta s názvem Život ve městě už patří k tradiční „výbavě“ nejčtenějšího periodika v regionu. A stejně jako dříve, tak i právě dnes se z tohoto přídavku můžete dozvědět nejen aktuální novinky ze života v Prostějově, ale i hodnocení práce vedení magistrátu během úvodních šesti měsíců tohoto roku.

Na úvod bych si ale rád pořádně oddechl a zvolal: snad je to definitivně pryč! Druhý rok je koronavirová pandemie pod kontrolou, a tak i v Prostějově bují normální život. Opět je přichystána řada akcí, přičemž hlavně samotné Prostějovské léto 2023 slibuje velice zajímavé události. Doufám tedy, že letošní léto prožijete v rámci možností bez zbytečného stresu.

Z dnešního přídavku máte nejen možnost dozvědět se vše podstatné, čím město Prostějov prošlo v období prvního pololetí tohoto roku, ale také jsme chtěli zjistit, jak se vám v srdci Hané žije. Jak jsme již naznačili a jak jste ostatně už zvyklí, v tomto přídavku jsme se společně s představiteli prostějovského magistrátu ohlédli za uplynulým půlrokem letopočtu 2023, který byl pro všechny znovu velmi složitý. I Prostějov totiž trápí energetická a ekonomická krize, válka nejen na Ukrajině a celkově nestabilní situace po celém světě. To vše v pocovidové době zasahuje stavební investice, kulturu, sport, školství i sociální oblast.

Na následujících dvaatřiceti stránkách vám nabízíme nejen pohled do minulosti, ale i náhled do všeho zajímavého, co se na léto chystá. Akcí je požehnaně: na své si přijdou milovníci hudby, architektury, tance, historie i současnosti. Hodně radosti čeká také milovníky dobrého jídla a pití nebo třeba básní. Město Prostějov tak po nucené pauze ožívá a opět se stává kulturním centrem celého regionu.

Co dodat závěrem? Snad jen ještě jednou přání pěkného počteníčka a informaci, že už nyní připravujeme další přídavek, který bude věnován právě blížícímu se Báječnému létu. A aby toho nebylo málo, potkávat se budeme i v srpnu. Již z dosavadního výčtu je tedy jasně patrné, že nabídka našich speciálních příloh je také v letošním pořád neskutečně pestrá a bohatá. Vždyť jen v prvním půlroce stíháme první desítku a budeme tudíž opět atakovat bájnou dvacítku.

 

Speciální příloha zaměřená na ŽIVOT VE MĚSTĚ I vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 12. června