Společnost Rekola Bikesharing v Prostějově přidává nové parkovací zóny, kde si lze kola půjčovat a vracet. Po spouštěcím provozu je tak uživatelům k dispozici více než 65 stanovišť a 140 kol.

 

Uživatelé růžového bikesharingu mohou nově zaparkovat u restaurace Monte Garden, u obchodu Argos Elektro na ulici Plumlovská, v blízkosti ZUŠ Prostějov na ulici Kravařova, u dětského hřiště na ulici Třešňová, u Státního okresního archivu nebo v areálu Občerstvení u Abrahámka.

„Jsme rádi, že uživatelům v Prostějově náš bikesharing usnadňuje pohyb. Nové parkovací zóny z velké části vznikají na základě podnětů od našich uživatelů a odráží jejich potřeby. Doposud byly nejčastěji využívané stojany na Hlavním nádraží, u Domu služeb na Olomoucké ulici a také stojany na Bulharské ulici,“ říká Radek Smítal, koordinátor Rekol v Prostějově.

Rekola měsíčně zaznamená více než 4000 výpůjček a téměř 1300 registrovaných uživatelů. „Půjčení kola je snadné. Stačí si v App Store nebo Google Store stáhnout aplikaci Rekola a zdarma se zaregistrovat. Bikesharing podporuje také město Prostějov, které cyklistům hradí prvních patnáct minut jízdy. Společnost Rekola pak hradí dalších čtvrthodinku. Uživatelé tak mohou využívat sdílená kola celých třicet minut zdarma,“ dodává první náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová.

 

: Speciální příloha zaměřená na ŽIVOT VE MĚSTĚ I vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 12. června