Koktejly bez alkoholu vypadají v pohárech stejně dobře jako jejich alkoholičtí příbuzní. Na rozdíl od nich je můžete kombinovat, míchat a vypít jich litry a druhý den vám nebude špatně ani náhodou. A určitě s nimi potěšíte i děti, které se budou cítit výjimečně a dospělácky. Na letní sezónu jsou skvělou volbou. Proto vám přinášíme několik vyzkoušených receptů.

Napřed něco pro holčičky, slečny, ženy a dámy...

 

Cinderella koktejl

Do šejkru nalijte po 4 cl citronové šťávy, pomerančového džusu a ananasového džusu, přidejte kostky ledu a po důkladném promíchání bez ledu nalijte do sklenice. Dolijte 8 cl sody a vršek zastříkněte grenadinou. Ozdobte plátkem pomeranče nebo ananasu.

Mango delight

V mixéru smíchejte 1 mango, 3 velké jahody a 3 cl limetkové šťávy spolu s ledem. Podávejte ve sklenicích na martini – ve tvaru V na stopce.

 

Atomic Cat

Do vysoké sklenice s ledem nalijte 8 cl pomerančového džusu a 8 cl tonicu. Ozdobte plátkem pomeranče a koktejlovou třešní.

 

Sea Breeze

Osvěžující koktejl ze stejných dílů brusinkového a grapefruitového džusu nalitých ve vysoké sklenici s ledem.

 

Tina koktejl

V šejkru s ledem protřepejte 4 cl smetany ke šlehání a po dvou cl pomerančového džusu a malinového sirupu.

Queen of Strawberries

Pro všechny královny večera namixujte 6 cl rozmačkaných jahod (mohou být i mražené), 6 cl ananasového džusu, 2 cl kokosového mléka a 2 cl smetany na šlehání. Přelijte do vysoké sklenice a ozdobte jahodou.

Chiquita koktejl

V šejkru s ledem protřepejte po 4 cl pomerančového a banánového džusu, smetany ke šlehání a 2 cl grenadiny. Přelijte přes sítko do poháru. Pro méně sladkou verzi vynechte grenadinu.

Dolce & Gabbana koktejl

Pohár s plochým dnem naplňte do poloviny ledem. Na něj nalijte 20 cl Coca-Coly Light a 1 cl grenadiny. Ozdobte plátkem citronu a koktejlovou třešní.

Otázka, co budou pít chlapci, mládenci, muži a pánové, je taktéž vyřešena…

Batman

Šejkr naplňte do poloviny ledem, přilijte 8 cl brusinkového džusu, 4 cl ananasového džusu a stejně tolik sody, 1 cl citronové šťávy a důkladně protřepejte. Přes sítko přeceďte do vysoké sklenice s ledem.

Tarzan

V mixéru rozmixujte led na tříšť. Pak přilijte 6 cl ananasového a pomerančového džusu, 4 cl bílého nebo ovocného jogurtu, 1 cl citronové šťávy a grenadiny a 1 lžičku medu. Krátce rozmixujte a podávejte ve vysokém poháru.