Léto je ideálním časem pro řadu sportů, které se dají praktikovat ve venkovním prostředí. Samozřejmě se dá hovořit o tom, že přes ukrutná vedra by se člověk neměl příliš namáhat, ale nikdo nehovoří o tom, že by to mělo probíhat až do „roztrhání“ těla. Pro dobrý pocit i lepší kondici je sport ideální variantou a během léta se dá bez problémů vyjít s různých uzavřených hal a sportovišť, kde během třicítek stejně nikdo nevydrží.

Běh

Roky byl celkem v útlumu, ale za poslední období je to fenomén, ke kterému se upnulo mnoho z nás. Běhat se dá opravdu kdykoliv a téměř kdekoliv. Přes léto je ideální nazout pořádné boty a vydat se například po různých parcích či do lesů. Tam člověk nemusí řešit tvrdé asfaltové plochy, a navíc se může těšit na důležitou dávku stínu, kde se nebude vystavovat slunci. Takových míst najdeme po regionu velké množství. Stačí tak jen vybrat vhodnou trasu, na kterou se cítíte, a můžete směle vyrazit. Když vás to chytne, můžete takto pokračovat i v průběhu celého roku.

Plavání

Přes letní měsíce snad nenajdeme nikoho, kdo by neměl rád pobyt u vody. Ten se dá kromě odpočinku ale využít i jako nabírání kondičky. Pod vodou se totiž v rámci plavání spálí nejvíce kalorií a tempa přidají celému tělu na posílení svalstva. Využít se dají například koupaliště, ale i přehrady a lomy, které v okolí najdeme. Všeho samozřejmě s mírou a obzvláště na otevřených plochách nepřecenit síly. A když vás to bude bavit, můžete následně pokračovat až do zimy a rovnou vyzkoušet i otužování.

Míčové sporty

Vezměte rodinu či partu přátel a můžete vyrazit se společensko-sportovně pobavit. Ať už to bude plážový volejbal, basketbal nebo fotbálek na některém ze hřišť, určitě vám to udělá radost s řadou kamarádů a můžete začít skvělé zážitky. Aktivní pohyb vás navíc udrží v kondici. Chybět by samozřejmě nemusel ani tenis, i pro ten najdeme na řadě míst kurty.

Turistika

Někdo má rád běh, jiný zase spíše ve volném tempu nahání kilometry a poznání. I pro turistické výlety po okolí, kde je třeba překonat řadu kilometrů do cíle, je ideální období v rámci léta. Poznávat můžete například různé vesnice, ale i památky a pohoří. I v tomto nabízí řadu míst region, ale po svých a případně se přiblížit vlakem či autem nezatíží závratně vaši peněženku. A je jedno, zda jdete s partou přátel, nebo jste spíše samotářským typem.

Workout

Jedním z fenoménů posledních let jsou workoutová hřiště. Těch přibylo téměř na každé vesnici a dá se tam kdykoliv zajít a provádět sportovní aktivitu s vlastní vahou těla. Hrazdy, prolézačky, kola, ale i mnoho dalšího na těchto místech najdeme pohromadě a člověk tak může procvičovat vše, co ho zrovna napadne. Tato aktivita se dá například spojit právě i s během či dalšími činnostmi a během letních večerů může být vítanou vzpruhou před lehčím usínáním.