I když neustále vylepšujete svůj dům, stává se, že zahrada stále něco postrádá. Krásný trávník za domem či před ním je touhou mnohých z nás. Travnatá plocha dodává zahradě kontrast k okolní zeleni stromů a kvetoucích rostlin, stejně jako zahradním doplňkům a budovám. Dále poskytuje ideální místo pro dětské hry, odpočinek a relaxaci. Tvoření dokonalého trávníku vyžaduje čas a pečlivou práci, ale výsledek stojí za to.

Zakládání trávníku je ideální zejména na jaře, ale může být provedeno i v jiných obdobích roku, s výjimkou zimy. Příprava podloží je klíčová, včetně instalace zavlažovacího systému a vyrovnání plochy. Důkladná příprava půdy před výsevem je zásadní pro úspěšný růst trávníku.

Pokud si zakoupíte osivo, můžete ho vysévat ručně nebo pomocí secího stroje, přičemž pravidelná zálivka je nezbytná. Při založení trávníku je třeba zohlednit polohu zahrady, klimatické podmínky a plánované využití plochy. Po vzejití rostlin je potřeba pečlivá péče, včetně pravidelné seče a hnojení.

Trávník přináší nejen krásu do zahrady, ale i praktické využití. Kvalitní trávník vytváří příjemné prostředí pro odpočinek a aktivity na čerstvém vzduchu.

 

Speciální přílohu VEČERNÍK V KUCHYNI & BYDLENÍ a ZAHRADA můžete i nadále zakouoit v redakci PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku ve Vrahovické ulici