Hokejová sezóna je už v plném proudu a fenomén zimního sportu v Česku neutuchá. O co opřít se mají fanoušci i v Prostějově, kde se už sedm let připravuje pod vedením SK Prostějov 1913 postupně dorůstající mládež. A tak před letošním ročníkem do skládačky zapadl další dílek.

Tím není nic jiného než muži, kteří tak už více jak měsíc píšou první kapitolu v krajské lize. Zatím v kádru najdeme spíše bývalé skvělé hráče. Ti dělali místním fanouškům radost v předešlých letech, postupně by je však měli začít nahrazovat právě dozrávající hráči pod vedením mládežnických trenérů. K tomto kroku nezbývá než všem zainteresovaným popřát, aby se jim během sezóny povedlo vše, co si předsevzali.

Hlavním a primárním cílem pro všechny trenéry zůstává předsevzetí postupně vychovávat děti, ze kterých se mohou stát sportovci tělem i duší, což je jednoznačně správně. Nutno dodat, že na této myšlence se shodují napříč kategoriemi. To je velké plus, protože nikdo z této řady nevybočuje a určitá symbióza je klubem prodchnutá. Zároveň ale musí vznikat i konkurenční prostředí, protože bez něj se hráči nebudou posouvat, jak si trenéři představují. Při pohledu na počet nejmenších hokejistů je jasné, že i na tomto poli se zatím daří. Zásadní nyní bude držet se vytyčené cesty. Nic nejde na počkání a náročná dřina nebude hmatatelná na počkání. Nově vytvořené „áčko“ pak má být zúročením každoroční dřiny. Návštěvy na prvních zápasech ukazují, že projekt má budoucnost.

I proto jsme pro vás připravili tuto speciální přílohu PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, kde na rekordních osmačtyřiceti stranách najdete vše potřebné o seniorském týmu i mládežnických kategoriích.

Celý kolektiv redakce přeje pěkné počtení, a když si společný plakát, či další fotografie vylepíte nad postel, budeme maximálně potěšeni. 

 

Speciální přílohu o nově vzniklém "A"-týmu a také mládežnických kategoriích SK PROSTĚJOV 1913 najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 23. října

 

43 sk1913 titulka02