Vážení tenisoví příznivci,

stejně jako v přechozích letech představuje extraliga smíšených družstev definitivní tečku za tenisovým rokem. Tradičně v předvánočním čase bude jednu semifinálovou skupinu hostit Prostějov za účasti našich hráčů.

Osobně mám extraligu ráda. Už kvůli tomu, že je to jedna z mála možností, jak se naši tenisté mohou spolu potkat na jednom místě, navíc doma. Během roku takových příležitostí příliš není. Příjemná setkání k adventu patří a jsou velice hezkým bonusem nejvyšší týmové soutěže.

Do extraligy vstoupíme v roli obhájců titulu. Lhala bych, kdybych našemu klubu nepřála další vítěznou trofej. Současně si uvědomujeme, že soupisky ostatních týmů jsou plné kvalitních hráčů a pro řadu našich tenistů budou extraligové zápasy prvním ostrým testem po náročné přípravě na příští sezónu. Forma ještě nemusí být ideální, i v tom je ale kouzlo extraligy, ve které pravidelně vidíme zajímavé a nečekané výsledky. Tak už to v týmových soutěžích chodí.

V Prostějově se na každou extraligovou soutěž těšíme – platí to pro všechny věkové kategorie. V letošním roce jsme již získali čtyři zlaté medaile, o které se postarali babytenisté, minitenisté, mladší žáci a dorostenci, stříbro přidali starší žáci. Nechejme se překvapit, jestli tuto sbírku rozšíří také smíšené družstvo mužů a žen.

Petra Černošková,

šéfka prostějovských

tenisových projektů