Lehečka nakoukl do světové třicítky

Až na 29. příčku žebříčku ATP Tour v sezóně vyšplhal Jiří Lehečka. Na tuto pozici se člen prostějovského TK Agrofert dostal díky skvělým výsledkům. Ve Winston-Salemu se poprvé dostal do finále na okruhu, na grandslamovém podniku Australian Open postoupil do čtvrtfinále a zahrál si semifinále na silně obsazeném podniku v Dóha. Dokázal porazit i dva hráče z první světové desítky, a sice Félixe Augera-Aliassima a Andreje Rubljova.

Mrva a Kumstát vyhráli juniorský Davis Cup

Na výjimečný výsledek dosáhl český tým v juniorském Davis Cupu ve španělské Córdobě. Po šesti letech vyhrál sledovanou soutěž, když se opíral především o nadějné prostějovské tenisty Maxima Mrvu a Jana Kumstáta. Společně s Martinem Doskočilem družstvo ve skupině jednoznačně přehrálo Nizozemí, Maroko a Brazílii a ve čtvrtfinále vyřadilo Velkou Británii. Po výhře nad domácím celkem Češi přetlačili 2:1 také Itálii a získali prestižní titul.

Menšík se poprvé dostal do seniorského grandslamu

Až do 3. kola US Open postoupil při své premiéře na grandslamu Jakub Menšík. V New Yorku oslavil plnoletost, a přestože v boji o osmifinále prohrál s devátým nasazeným Taylorem Frizem, poskočil v žebříčku ATP na 147. místo a pořádně si vylepšil své kariérní maximum. Už v kvalifikaci vyřadil bývalého hráče světové desítky Fabia Fogniniho z Itálie, v hlavní soutěži dokázal porazit Gregoire Barrereho, soupeře ze šesté desítky ATP.

Pavlásek je mezi deblovou elitou

Na čtyřhru se začal specializovat staronový člen prostějovského klubu Adam Pavlásek a rychle se dostal ve světovém žebříčku až na pomezí první světové padesátky. V polovině května se dal dohromady s Arielem Beharem a společně postoupili do čtvrtfinále ve Wimbledonu, dále uhráli kolo na Roland Garros a US Open a získali tituly na challengerech v Prostějově a Bratislavě. Po pěti letech se Pavlásek vrátil do daviscupového výběru a pomohl týmu k postupu do finálového turnaje.

Bejlek získala první turnaj WTA

Sedmnáctiletá tenistka TK Agrofert Prostějov vybojovala v závěru sezóny svoji nejcennější trofej, když ve finále antukového turnaje WTA 125 v chilské Colině rozdrtila pátou nasazenou Francouzku Diane Parryovou 6:2, 6:1 a v součtu s dalšími turnaji vyhrála dvanáct zápasů v řadě. Na posledním turnaji v brazilském Florianopolisu se dostala mezi nejlepší osmičku a sezónu zakončila na 126. místě žebříčku WTA.

Medailové žně mládežnických družstev

Čtyři zlaté a jednu stříbrnou medaili vybojovaly týmové sestavy TK Agrofert Prostějov na šampionátech družstev. Z titulů se radují babytenisté, minitenisté, mladší žáci a dorostenci. Stříbro se v příští sezóně pokusí vylepšit starší žáci. Na Hané potvrdili, že umí pracovat s mladými talenty, kteří odmalička vnímají význam týmových soutěží a bojují o klubové úspěchy s maximálním nasazením.

Svrčina doma ovládl UniCredit Czech Open

Podruhé v řadě se člen prostějovského klubu Dalibor Svrčina dostal do finále UniCredit Czech Open, a tentokrát už se radoval z celkového triumfu na největším turnaji v České republice. Ukázal, že na kurtech mateřského klubu se mu daří. Kvalitu potvrdil výhrou nad Jakubem Menšíkem, dokonale takticky zvládl reprízu loňského semifinále se Slovákem Lukášem Kleinem a ve finále si poradil s daviscupovým reprezentantem Tomášem Macháčem.