Také se již nemůžete dočkat Vánoc? Každý rok přemýšlíte, jak nazdobíte byt a hledáte nové nápady? Zjistili jsme pro vás, jaké trendy budou vládnout letošní vánoční sezóně. Jde hned o několik stylů, ze kterých si vyberou jak zastánci klasiky, tak ti, kteří jdou rádi s dobou. Každý směr však vede k tomu, aby u vás doma panovala slavnostní vánoční atmosféra.

Podle jednoho z vánočních trendů se rok 2023 neponese ve výrazných, zářivých a křiklavých barvách. Otevřete svůj domov uklidňujícím tónům. Mezi letošní vánoční barvy rozhodně patří tlumená šedá, bledě modrá a jemné krémové tóny. Tyto decentní odstíny navodí elegantní a klidnou atmosféru. Navíc dají vyniknout dalším prvkům vaše interiéru. Jako vánoční ozdoby volte lesní zvířátka jako sovy, soby, veverky či ptáčky. Nezapomeňte ani na vánoční koule v decentních barvách.

Vintage, které vás obejme nostalgickou náručí

Nostalgie je trendem výzdoby nejen vánočního stromečku pro rok 2023. Proč právě vintage? Protože do domovů přináší kouzlo dávných dob. Zkuste zapátrat na půdě rodičů či prarodičů a hledejte retro ozdoby, vintage hračky a klasické vánoční motivy. Máme na mysli zejména figurální vánoční ozdoby, jež představují andělíčci, autíčka, sněhuláci nebo šišky. Pokud nic nenajdete u rodičů, můžete navštívit některé z oblíbených vetešnictví.

Vánoce ve stylu filmového trháku Barbie

Mezi letošní vánoční barvy rozhodně patří sladká růžová, která doslova zaplavila společnost po uvedení filmu Barbie. Troufáme si říci, že letos růžová nahradí tradiční zelenou a červenou barvu. Jde o odvážné prohlášení, které slavnostní náladě přináší prvek radosti. A s čím ji nejlépe zkombinujete? S modrou barvou. Udělejte si letošní Vánoce v modro-růžovém pojetí. Růžová dodá moderní šmrnc. Kromě modré ji můžete zkombinovat také se zlatou a stříbrnou. Pro vaše okolí bude toto pojetí svátků vskutku zábavné a nečekané. Trendy vánoční ozdoby na stromek v růžové barvě mohou mít podobu plameňáků, donutů, bot ve stylu „kecky“ nebo domácích pantoflů s králičí hlavičkou.

Klasická krása, která pramení z přírody

Výzdoba inspirovaná přírodou je stálicí posledních několika let. Nejinak tomu bude i letošní rok. Hlavní roli budou hrát letos prvky lesa. Proto myslete na šišky, rustikální dřevěné vánoční dekorace nebo girlandy vyrobené z větviček a bobulí. Útulnou atmosféru do svého domova propašujete v podobě stromečkové sukně z umělé kožešiny a vánočními ozdobami se zvířecími a přírodními motivy. Dívejte se po králíčcích, šiškách, listech nebo ptáčcích. Přírodní prvky přinesou do vašeho domova během mrazivých zimních dní teplo a pohodu.

Trendy vánoční stromečky v bílé barvě

Vánoční svátky jsou především o harmonickém spojení šarmu a kreativity. Ať už upřednostňujete uklidňující jemné tóny neutrálních barev, je vám blízké vintage, milujete růžovou, nebo jste podlehli kráse lesních dekorací, bílá barva dodá vánočnímu stromku nádech, který vyhovuje každému. Ozdobte větvičky nejen bílými koulemi, ale také figurálními motivy v bílé barvě. Co takhle roztomilý bílý zajíček, medvěd, pejsek nebo třeba brusle?