V současnosti více jako kdykoliv jindy platí, že řemeslo má zlaté dno a že si šikovní stolaři, truhláři, kováři či další řemeslníci obvykle přijdou na více peněz než řada lidí s vysokoškolským vzděláním. Přesto být manuálně zručný a mít vztah k řemeslu prostě nestačí. I soudobí řemeslníci se neobejdou bez umění dobře počítat a jednat se zákazníkem.

V každém oboru je dnes plno nových technologií, které dobrý řemeslník musí znát. A pokud navíc pracuje jako OSVČ, znalost příslušných zákonů a předpisů je absolutní nutností. V tomto ohledu může hrát škola zásadní roli. Mimo to jednou ze základních podmínek pro úspěch v zaměstnání je cílevědomost. Pokud někdo nedokončí školu či si není schopen vybrat tu správnou, zřejmě touto potřebnou vlastností neoplývá. Každý zaměstnavatel si pak rozmyslí, zda daného pracovníka přijmout, či ne.

Při takto odpovědném rozhodování by žákům i jejich rodičům měla pomoci aktuální tematická příloha PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. Kromě přehledu jednotlivých středních škol vám v ní přinášíme celou řadu zajímavých článků ze školního prostředí týkajících se nejen současných protiepidemických omezení, ale i distanční výuky.