Čtyři hráči z první světové stovky, téměř všichni nejlepší domácí tenisté i kompletní slovenská elita a také velké naděje domácího tenisu se představí na prostějovských kurtech v rámci 28. ročníku turnaje MONETA Czech Open, který je dlouhodobě nejvýznamnějším mužským tuzemským podnikem. Hlavní soutěž se bude hrát do nadcházející soboty 19. června, kdy poslední utkání určí majitele prestižní trofeje.

„Udrželi jsme kategorii turnaje, což je v dnešní době úspěch. Tomu odpovídá také startovní pole. Podle přihlášených hráčů je zřejmé, že nás čekají hodně vyrovnané zápasy. Jsem přesvědčená, že nás čeká další velký tenisový svátek,“ říká ředitelka MONETA Czech Open Petra Černošková.

Mezi ozdoby turnaje by měl patřit v poslední době ve výborné formě hrající Pablo Andujar ze Španělska. Do okruhu favoritů spadají také nejlepší domácí tenista a trojnásobný vítěz turnaje Jiří Veselý, a také Ital Gianluca Mager nebo Federico Coria z Argentiny, kteří patří do první světové stovky. „Antuka je těžký povrch, jenž přeje překvapivým výsledkům. Tip na vítěze proto nechci odhadovat, byť bych si pochopitelně přála, aby se minimálně do finále dostal český hráč. Stačí se ale podívat na seznam hráčů. Poslední nasazený Juan Manuel Cerundolo je v žebříčku ATP na 148. příčce. To je hodně dobré číslo. Při současné vyrovnanosti tenisu může v úspěch doufat prakticky každý hráč v hlavní soutěži,“ vnímá velkou konkurenci v tenisové špičce Černošková.

Vysokou kvalitu MONETA Czech Open se pořadatelům podařilo udržet díky podpoře tradičních partnerů. „Velké poděkování patří Statutárnímu městu Prostějov a Olomouckému kraji. A pochopitelně také titulárnímu partnerovi,“ vzkazuje ředitelka turnaje. „S mužským challengerem a celým českým tenisem jsme spojeni již několik let. V oblasti sportu je pro nás tenis jednička,“ uvedla Eva Furdová, oblastní manažerka retailové sítě MONETA Money Bank.

Výrazně akci podpořil rovněž Český tenisový svaz, který pomohl turnaj udržet na potřebné úrovni. „V dnešní době, která obecně sportu příliš nepřeje, je to velký úspěch,“ cení si přístupu svazu šéf pořádající TK PLUS Miroslav Černošek.

Přípravy skončily, teď už se začne hrát tenis světové úrovně. Již od prvního kola, které startuje dnes, tj. v pondělí 14. června, až do finále, které se bude hrát v sobotu 19. června. Krátce po poledni bude jasné, kdo se stane dalším vítězem prostějovského challengeru.

PROGRAM TURNAJE MONETA CZECH OPEN

13. 6. 2021      neděle             kvalifikace dvouhry

14. 6. 2021      pondělí            finále kvalifikace, 1. kolo dvouhry

15. 6. 2021      úterý               1. a 2. kolo dvouhry, 1. kolo čtyřhry

16. 6. 2021      středa              2. kolo dvouhry, čtvrtfinále čtyřhry

17. 6. 2021      čtvrtek            čtvrtfinále dvouhry, semifinále čtyřhry

18. 6. 2021      pátek               semifinále dvouhry, finále čtyřhry

19. 6. 2021      sobota             finále dvouhry

 

 Speciál vychází 14. června jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.