3

Nejlepší druholigové umístění prostějovských fotbalistů v novodobé historii, předchůdce eskáčka LeRK Brno byl v devadesátých letech minulého století také jednou bronzový.

10

Ze třinácti venkovních duelů celého ročníku dokázali Hanáci vyhrát neuvěřitelných deset! Tuto fantastickou bilanci podpořili dvěma remízami, o unikátní v neporazitelnosti na hřištích soupeřů přišli až v posledním kole v Blansku.

 

2

Naopak doma se fotbalistům Prostějova nedařilo, třináct zápasových pokusů dopadlo pouhými dvěma vítězstvími, pěti remízami a hned šesti prohrami. Kontrast s obří úspěšností venku působí až neuvěřitelně.

43

Tolik činí souhrnný bodový zisk týmu 1.SK ve Fortuna:Národní lize ČR 2020/2021. Dělá to vysoký průměr na jedno utkání 1,65, díky čemuž nechal pod sebou všechny protivníky kromě Hradce Králové a Líšně.

5

Plusový rozdíl ve skóre není při tak výborném umístění nijak výrazný, neboť se čtyřiceti nastřílenými góly měli Šustrovi svěřenci pátou nejlepší ofenzivu a s pětatřiceti inkasovanými brankami dokonce až desátou nejlepší obranu.

27

Takový počet hráčů nastoupil za eskáčko v nedávno skončeném ročníku druhé nejvyšší tuzemské soutěže. Nejde o nijak vysoké množství, většina ostatních celků F:NL protočila víc plejerů.

 

 Speciál vychází 21. června jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.