Prvních pět měsíců tohoto roku byla aktivita při organizaci kulturních či společenských akcí takřka nulová, protiepidemická opatření totiž nedovolila téměř nic. Proto prostějovský magistrát potěšil Prostějovany ojedinělou výstavou fotografií, které si lidé mohli prohlédnout ve výkladních skříních obchodů v centru města.

Výstava s názvem „Najděte se a usmějte se na sebe“ na fotografiích obsahovala snímky z Prostějovského léta v období let 2008 až 2017. „Ve spolupráci s kolegyněmi z Kulturního klubu Duha jsme tak připravili výstavu, která byla od 4. května k vidění ve výlohách prodejen přímo na náměstí T. G. Masaryka. Hlavním záměrem bylo vystavit fotografie návštěvníků deseti ročníků Prostějovského kulturního léta,“ uvedla Milada Sokolová, náměstkyně primátora statutárního města Prostějov. „Chtěli jsme, aby lidé zavzpomínali na minulé ročníky, našli se na vystavených fotografiích a usmáli se na sebe i na lidi kolem. Naším cílem bylo přinést dobrou náladu a natěšit se na to dobré, co nás letos v rámci Prostějovského léta čeká,“ přidala na startu výstavy Sokolová.

Bezprostředně při jejím skončení si v minulém týdnu mnula ruce spokojeností. „Výstava patří ke zdařilým projektům v době covidové, kdy jsme s kolegyněmi z Duhy hledali cestu, jak přivést kulturu k obyvatelům města, kteří do obvyklých výstavních prostor nemohli přijít. Ohlasy byly báječné, lidé se skutečně hledali a bádali, koho všechno na fotografiích poznají,“ nechala se slyšet náměstkyně prostějovského primátora. „Věřím, že je toto ohlédnutí potěšilo a také všechny natěšilo na budoucí léto, které bude v Prostějově velmi nabité,“ vzkázala Sokolová.    

 Speciál vychází 21. června jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.