Pro střední školy začalo období náboru nových studentů. Jak ale budou vypadat letošní dny otevřených dveří, není v posledních dnech vůbec jasné. V loňském roce byly vinou pandemie poprvé uzavřeny všechny školy a pro své budoucí žáky a jejich rodiče připravily prohlídky on-line. Letos by ale byli ve všech školách rádi, kdyby adepty studia zase přivítali naživo. Zda to však bude možné, „visí ve hvězdách“. Poslední dny tomu však příliš nenasvědčují, vše bude záležet na aktuálních epidemiologických opatřeních.

 

Dny otevřených dveří už mají školy naplánované napříč obory. Ovšem ty klasické s dlouholetou tradicí byly během loňského roku přerušeny. Většina škol se v době koronavirové proto snaží co nejvíc informací prezentovat na svém webu a sociálních sítích. V letošním roce jsou střední školy připraveny na obě možné varianty a pouze čekají na aktuální opatření ministerstev zdravotnictví a školství.

Ředitelé škol ale jednoznačně preferují variantu konání klasického dne otevřených dveří, jsou si vědomi toho, že hraje v rozhodování mezi školami zásadní roli. Vidět všechno na živo je mnohem lepší než sledovat pouze doma přes kameru. I celkový obrázek jako takový si pak student může udělat jasnější přímo v budově školy. Na počítači lze vidět učebny, ale atmosféra i další zajímavosti mohou být hodně zkreslené.

 

Speciální příloha BURZA ŠKOL vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 8. listopadu