Znovu jsou na spadnutí. Fotbalové Kralice na Hané se stejně jako v předešlých dvou letech zmítají v krizi, dokonce zatím největší v posledních letech. Tým je poslední, a i kvůli závěrečné prohře s Litovlí už nyní na zbytek pelotonu ztrácí. Přitom podzimní část Přeboru Olomouckého KFS 2021/2022 nezačal úplně špatně.

 

„Úvod sezóny byl slibný, uhráli jsme body v Losinách a s Lutínem. Pak ale přišla šňůra proher, výměna trenéra a podzim už dokončil Petr Navrátil,“ uvedl předseda klubu Jan Novotný (na snímku). Nejvíc nespokojený však byl podle svých slov s posledním utkáním podzimní části, v němž tým prohrál s Litovlí 0:1. „To bylo největší zklamání. Někteří hráči z pro mě neznámého důvodu prostě nepřišli. Byl to zápas o šest bodů, mohli jsme se odpoutat ode dna. A my ho prohrajeme,“ lamentuje při pohledu zpět šéf kralického fotbalu.

Hra přitom podle něj úplně postavení v tabulce neodpovídá. Pokud se tedy podaří tým poskládat. „Asi ale na kluky padla nějaká deka. Nehrajeme zase tak zle, v Jeseníku i Mohelnici třeba vyjadřovali údiv nad tím, že jsme tak nízko v tabulce. Ptali se, proč bojujete na spodku? Bohužel neproměňujeme šance, přišla do toho marodka, tým se pořád točí,“ konstatoval Jan Novotný.

Navíc za poslední rok se u Kralic protočili tři trenéři. Petra Gottwalda nejprve nahradil Milan Nekuda, aby jej následně v pozici vystřídal Petr Navrátil. „Ten neměl licenci a máme výjimku od kraje, jenže jen do podzimu,“ dodal Novotný.

Z týmu se nakonec výrazněji neprosadil nikdo. Někteří hráči zůstali za očekáváním. A už během podzimu zněla slova o tom, že bude potřeba napřesrok posílit.  „Kvalita některých hráčů je bohužel špatná. Ne že by byl špatný kolektiv nebo to byli špatní kluci, to ne. Ale bohužel část prostě na krajský přebor výkonnostně nemá. Budeme chtít o čtyři pět hráčů posílit,“ vzkázal fotbalové veřejnosti.

A jaký je tedy cíl pro jaro? „Udržet se. Fotbal zde si to zaslouží a pro městys je prestižní záležitost udržet krajský přebor. Takže udržet se a modlit, aby se nyní soutěž předčasně neuzavřela. Jinak od dalšího roku hrajeme I.A třídu,“ připomněl Jan Novotný.

 

Speciální příloha FOTBAL EXTRA vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 6. prosince