Napínavé zápasy v semifinálových skupinách slibuje letošní ročník extraligy smíšených družstev. Již v předstihu je jasné, že pozdější finalista bude muset uspět v souboji s jiným postupovým kandidátem. Hlavním sokem TK Agrofert Prostějov bude regionální rival z Přerova, ve druhé skupině bude s největší pravděpodobností rozhodovat pražské derby mezi Spartou a 1. ČLTK Praha.

„To bude velká bitva, ve které budou zřejmě rozhodovat až čtyřhry. Družstvo ze Štvanice má papírově silnější ženskou sestavu s Markétou Vondroušovou, Terezou Martincovou a Lucií Hradeckou, Sparta má zase v týmu Tomáše Macháče, který zářil na Davis Cupu. A také o kousek lepší sestavy pro debly,“ všímají si tenisoví odborníci kvalit pražských výběrů.

Ani v moravském derby mezi Prostějovem a Přerovem nelze určit jednoznačného favorita. Domácí tým má špičkovou mužskou soupisku, Přerov zase mezi ženami disponuje zajímavým triem Rebecca Šrámková, Linda Nosková, Monika Kilnarová. „Po singlech rozhodnuto nebude,“ odhadují hlasy z tenisového zákulisí.

 

Speciální příloha TENISOVÁ EXTRALIGA STARTUJE vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 13. prosince