Navázat na dobré výsledky z letošního roku i poslední extraligovou účast ve finále se budou snažit tenisté TK Agrofert Prostějov v domácí soutěži družstev. V semifinálové skupině budou mít navíc výhodu domácího prostředí. Do zápasu o titul postoupí vítěz tříčlenné skupiny.

„Hned na začátku programu nás čeká utkání s Přerovem. Podle soupisek by to měl být přímý souboj o postup. Týmové soutěže jsou však nevyzpytatelné, v minulých ročnících došlo k řadě překvapení, proto musíme jít krok za krokem. Pochopitelně bychom se rádi dostali až do utkání o titul, k tomu ale potřebujeme optimálně dvakrát vyhrát, což nebude snadné,“ uvažuje na startu extraligy kapitán prostějovského výběru Jaroslav Navrátil.

Do soutěže naskočí hned osm týmů. Kromě Prostějova to bude TK Precheza Přerov, TK Sparta Praha, 1. ČLTK Praha, Oáza Praha, Severočeská tenisová, LTC Pardubice a Spartak Jihlava.

„Po roční pauze, kdy extraligu hrálo pouze šest týmů, se vracíme k obvyklému formátu. Podle soupisek si troufnu říci, že uvidíme opravdu kvalitní tenis a celou řadu dobrých zápasů. Z toho mám velkou radost. Extraliga bude mít vážně vysokou úroveň,“ těší Tomáše Ostarka, ředitele soutěže.

Extraliga družstev bude poslední týmovou soutěží sezóny, v níž TK Agrofert Prostějov opět potvrdil svoji kvalitu. Z pěti možných získal v mládežnických kategoriích čtyři tituly mistrů republiky v týmových soutěžích. „Docela by se mi líbilo zakončit rok nějakým hezkým úspěchem našeho áčka,“ zasnila se šéfka prostějovských tenisových projektů Petra Černošková.

 

vítězové extraligy za posledních 15 let

10x TK AGROFERT Prostějov                     2007, 2008, 2010-2017

2x I.ČLTK Praha                               2018, 2019

1x TK Neridé                                     2006

1x TK Sparta Praha                           2020

Poznámka: v roce 2009 se soutěž nehráli kvůli kolizi s Davisovým pohárem

 

Speciální příloha TENISOVÁ EXTRALIGA STARTUJE vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO