Lehečkovy tituly na challegerech

Jiří Lehečka patří mezi největší naděje českého tenisu, což potvrdily jeho letošní výkony. V průběhu sezóny dosáhl na celou řadu úspěchů a na turnajích kategorie challenger dosáhl na dva tituly, když triumfoval v Bukurešti a Tampere. V Poznani a Pau byl navíc ve finále a díky tomu se na světovém žebříčku ATP propracoval do první stopadesátky a také do daviscupové sestavy.

 

Senzační jízda Sáry Bejlek

Na turnaji v Olomouci zazářila Sára Bejlek. Do hlavní soutěže se prostějovská tenistka dostala pouze na základě divoké karty a turnaj začínala jako 1004 hráčka světa. Patnáctiletá naděje nabídnutou šanci pořádně využila. Během pěti zápasů ztratila jediný set, ve finále Argentince Paule Ormaecheaové, které patří v žebříčku 213. příčka, nadělila dva kanáry a získala mezi ženami první titul. V pořadí WTA díky tomu vyletěla o 556 příček.

 

Mrva v Tabres ukázal svoji sílu

Skvělého úspěchu dosáhl mladý prostějovský tenista Maxim Mrva, který vyhrál neoficiální mistrovství světa do 14 let zvané Les Petits As. Talentovaný Čech přehrál v souboji o trofej na 39. ročníku prestižní akce Itala Federica Cinu 6:3, 3:6 a 6:0. V listině vítězů nalezneme kromě Mrvy třeba taková jména, jako jsou Frances Tiafoe, Rafael Nadal, Richard Gasquet, Kim Clijstersová nebo Martina Hingisová, která ve Francii vyhrála hned dvakrát.

 

Senzační Kopřivova premiéra na turnaji ATP

Do druhé světové stovky prosvištěl Vít Kopřiva po úžasném vystoupení na tradičním turnaji v Gsaadu. Ve Švýcarsku přes kvalifikaci premiérově pronikl do hlavní soutěže ATP a prakticky vzápětí poprvé v životě porazil soupeře z Top 10, když ve třech setech přetlačil Denise Shapovalova z Kanady. Jeho nevídanou cestu zastavil až v semifinále Casper Ruud z Norska, světová čtrnáctka.

 

Světové bronzy z domácích kurtů

Prostějovský tenisový areál tradičně hostil finálový turnaj mistrovství světa družstev do 14 let. Do reprezentačních výběrů se dostali hned tři zástupci TK Agrofert. V dívčím týmu byla Marie Slaměníková, v chlapeckém Maxim Mrva a Jan Kumstát. V silné konkurenci týmy obstály a v obou kategoriích vybojovaly bronzové medaile, když během turnaje prohrály shodně jediné utkání.

 

Dominance na Pardubické juniorce

Zcela jednoznačně ovládli tenisté Prostějova Pardubickou juniorku. Dvouhru dorostenců vyhrál Daniel Siniakov, Jakub Menšík byl ve finále. Siniakov pak společně s Hynkem Bartoněm ovládl čtyřhru, ve které uspěla také Linda Klimovičová ve spojení s Dominikou Šalkovou z pražské Sparty. V siglu dorostenek se dařilo Kristýně Tomajkové, která postoupila do semifinále.