Po celý rok nám všem šel příkladem, roušku nesundal ze svého obličeje, ani když na něj prskali turisté, očkován protikorozním sajrajtem je už desetkrát. Přesto se prostějovský rodák a světový básník Jura Wolker minulý týden nakazil koronáčem!

Jura Wolker si na prostějovském náměstí vyseděl koronavirus! „Příznaky nákazy byly u něj patrné již nějakou dobu. Jeho bronzová kůže byla samý flek, celý byl orosený a z nosu mu tekl olej. Dva antigenní testy provedené po sobě potvrdily pozitivitu,“ uvedla pro Agenturu Hóser Suzan Bartoš, prostějovská hygienička.

Nyní lékaři prostějovského infekčního oddělení uvažují o tom, co s Jurou Wolkerem. „Na našem oddělení bohužel nedisponujeme covid lavičkou a nemáme ani prostředky, jak těžkou bronzovou sochu dopravit do nemocnice. Rozhodli jsme se tedy, že soudruha Wolkera budeme léčit na místě, kde teď je. Lavičku na náměstí zabalíme do protibacilové deky a Wolkera napojíme na plicní ventilaci,“ sdělil Agentuře Hóser Vilibald Nakažlivý, primář infekčního oddělení prostějovské nemocnice. „Dostaneme ho z toho,“ slíbil další lékař Hubert Prskal.

Hygienici právě v těchto dnech provádějí trasování a zjišťují, kdo si v posledních dnech sedl na prdel vedle sochy Wolkera, v té době už zcela jistě nakaženého. „Ze záběrů městských kamer jsme spočítali, že jde asi o sto padesát lidí za poslední týden. Sedl si vedle něho a fotil se s ním také primátor Prostějova Francimór Kopačka. Jdeme i po něm,“ ujistila hygienička Suzan Bartoš.

 

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince