Jedním z nejpalčivějších problémů našeho krásného města je absence vysokoškoláků. Jak se Agentuře Hóser podařilo exkluzivně zjistit, vedení města tento tvrdý ořech konečně dokázalo rozlousknout. Už na jaře by na Husově náměstí měla svoji pobočku otevřít Vysoká škola života (VŠŽ).

Nelze je přehlédnout! Absolventi vysoké školy života se v naší společnosti prosazují stále lépe. Jejich vědomosti a dovednosti jsou totiž skutečně ohromující. „Vypsáno máme neuvěřitelných deset tisíc studijních programů, v čemž nám žádná jiná škola ani zdaleka nemůže konkurovat. Pokud to budeme brát podle abecedy, začínáme absurdním dramatem a končíme zoologií. Co však nemá u jiných škol obdoby, je fakt, že naši absolventi jsou odborníky úplně ve všem,“ pochlubil se rektor VŠŽ Karel MUDrlant.  

Vůbec nejvýrazněji se studenti prestižní školy zapsali v probíhající epidemické krizi. „V odporu proti farmaceutické lobby a očkování jsme se stali nejviditelnějšími majáky boje za osobní svobodu, o čemž svědčí i fakt, že řada studentů i profesorů byla ochotna za své přesvědčení položit i život,“ netajil hrdost MUDrlant, který zdůraznil, že vše je třeba vnímat pozitivně. „Svojí mučednickou smrtí proslavili naši akademii. Jejich jména tak nebudou nikdy zapomenuta!“ zdůraznil MUDrlant, který rovněž přiznal, že tento způsob masivní propagace pomůže zejména při náboru nových studentů. Škola by se měla otevřít už na jaře, nehodlá se totiž absolutně omezovat běžným zářijovým termínem začátku školního roku. „Během takzvané epidemie se nám výrazně uvolnily kapacity, takže vyzývám všechny zájemce, kteří to přežili, aby se hlásili jako o život!“ uzavřel vrchní rozumbrada VŠŽ.

Vedení města novou školu vítá. „Jsme rádi, že tu nějaká vysoká konečně bude fungovat, citelně nám tu chyběla. Když se tak občas rozhlédnu kolem sebe, věřím, že o studenty určitě nebude mít nouzi,“ komentoval primátor města František Kopačka.

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince