Před čtyřmi lety jsme v této tradiční silvestrovské příloze zveřejnili pro zábavné odlehčení hypotetický příběh z volejbalové budoucnosti o tom, kterak se nezdolný kouč Miroslav Čada opakovaně vracel z důchodu k trenérské kariéře u ženského týmu VK Prostějov.

V humorném tónu jsme „popisovali“, jak uznávaný odborník zpod vysoké sítě zas a znovu nastupoval bez ohledu na svůj věk k áčku Hanaček, neboť pod vedením nikoho jiného nefungovalo natolik báječně, jako pod jeho taktovkou. Příběh tuším dospěl až téměř někam k roku 2050, kdy Mirkovi pomalu táhlo na stovku – a přesto vékáčko opět dovedl k mistrovského titulu i k postupu do evropské Champions League.

Nejlepší pointou na téhle vybájené zkazce přitom je, že se postupně začíná měnit v realitu. Samozřejmě zatím. Čada se totiž letos v létě po delší pauze opravdu vrátil na lavičku místních volejbalistek v roli hlavního lodivoda. A byť je mu teprve osmašedesát let, stojí i taková trenérská dlouhověkost za nemalou pozornost.

Teď už záleží na jediném, kam až King Miroslav se svým nevyčerpatelným mladickým elánem ve skutečnosti zajde. Sedmdesátkou to rozhodně skončit nemusí…

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince