Tak se nás zase pokusili obalamutit! Fakt, že po celý rok bylo v přehradě minimum vody, nešlo přehlédnout. Oficiálně se hovořilo o tom, že je to kvůli opravám hráze a výstavbě mostu na cyklostezce a že už prý z časových důvodů nešlo nádrž dopustit. Zuřivý reportér Agentury Hóser se však s tímto vysvětlením nespokojil a pustil se do pátrání na vlastní pěst. Nyní vám exkluzivně přinášíme jeho výsledek.

Agentuře Hóser se jako vůbec první a jediné podařilo zjistit, že za dlouhodobým vypuštěním přehrady nestály ani stavební práce, ani sucho, ale nic menšího než zlato! Tuhle informaci se podařilo potvrdit hned z několika zdrojů. „Viděl jsem tady takového zlatokopa, který na pláži rýžoval zlato. Přišlo mi to divné, tak jsem si ho vyfotil,“ přivedl nás jako první na správnou stopu jeden z našich čtenářů.

A to bychom nebyli my, abychom nezjistili více. „Ano, je to pravda, jedná se o zlaté keltské mince. Odhadujeme, že pokud by je nálezci roztavili a prodali, získají tolik zlata, jako mají všichni olašští cikáni dohromady. Historická hodnota mincí je však naprosto nevyčíslitelná. Proto jsme to museli utajit, aby nedošlo k jejich zničení,“ potvrdil Agentuře Hóse pro speciální přílohu SILVESTROVSKÉ LEGRÁVKY po pár dnech pobytu v naší redakci nejmenovaný archeolog.

Vrtalo nám ovšem hlavou, jak je možné, že se mince ocitly zrovna v přehradě. „I na to jsme už přišli. Dostaly se tam prostřednictvím nedávno objevené podzemní říčky, která do přehrady teče od Malého Hradiska. Tam, jak známo, stávalo největší moravské keltské oppidum. Ty mince zřejmě pocházejí z nějakého zakopaného pokladu, k němuž prosákla voda a odplavila je do té podzemní říčky. Ta je pak zase odnesla až do nádrže,“ vysvětlil nám badatel.

Jak dlouho bude odtěžení zlatých mincí z nádrže ještě trvat?  „To nikdo neví, proto nelze vyloučit, že plumlovská přehrada bude bez vody i příští rok. Ale víc už vám neřeknu, nebo nám je všechny vysbíráte!“ uzavřel rázně vědec. 

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince