Že si stejně jako každý rok doma či na jakékoliv silvestrovské oslavě připravíte klasické občerstvení? Zapomeňte. Letos už nehrozí žádné chlebíčky, jednohubky či obložené mísy, hlavní surovinou bude netopýr, který se dá připravit na řadu způsobů. V případě přílohy už se meze nekladou, ale k těm čínským doporučují šéfkuchaři převážně rýži.

„Celkovým heslem silvestrovského menu je pro letošní rok čím větší promořenost, tím méně opatření,“ prozradil k tomuto kroku šéf hnutí, který se angažuje také v kultuře a rád by nakoukl i do politiky. Nejedná se o první projekt, do kterého se hnutí pouští, a rozhodně prý také není posledním. Nyní skloubilo příjemné s užitečným, protože silvestrovské oslavy už nejsou, co bývaly, konzumace nezdravých pokrmů totiž není tím nejlepším způsobem, jak celý rok zakončit. Alespoň vývar doporučuje vedení hnutí také vegetariánům.

A jak by měla celkově vypadat taková poctivá silvestrovská hostina? Základem by měl být silný vývar doplněný o různé zdravé ingredience. Velmi chutný a hutný vývar vznikne přidáním dýně. V dalších chodech se však meze nekladou. „Kdo má raději pečené, může si zvíře upéct, dá se však také osmažit. Může být i pouze přírodně upravené, ale velmi si ho lidé chválí v trojobalu. Doba přípravy je zhruba stejná jako u kuřete, takže nemusíte mít obavy, že by to zabralo extrémní množství času,“ doplnil dále předseda hnutí.

Pro ty nejmenší se vyplatí zapojit fantazii a připravit jim pokrm, který bude i oku lahodit. V rámci dezertu či už pouze ke klasickému okusování u televize pak inspiraci hledejte na internetu. Hnutí však bude ještě krátce před posledním dnem v roce rozesílat hromadné e-maily s recepty, které už mají lidé vyzkoušené a jsou tak vhodné pro domácí přípravu.  

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince