Česká vláda v čele s ministrem zdraví Vojtó Adamem rozhodla o přesunutí Nového roku na příští rok. Důvodem je prý neustupující pandemie koronaviru a její šíření ve večerních a nočních hodinách. Přijdeme o Nový rok? Protáhneme si letopočet 2021 do toho příštího? To pro Agenturu Hóser zjišťovali nenasytní reportéři.

Na posledním jednání staré vládnoucí české vlády, které se uskutečnilo v prostějovské radniční věži, představil ministr zdraví Vojta Adam plán Nového roku. Podle něj by se měl Nový rok jako takový zakázat. Tento argument opíral o to, že se onemocnění covid-19 šíří převážně od 22. hodiny večerní a že se také naše republika stále nachází v celosvětové pandemii. Covidu se u nás zřejmě líbí. To znamená, že by se oslavy Nového roku měly přesunout na rok další, a sice na rok 2022.

Podle Adamových slov může situace vypadat následovně. Buď žádný nový rok nebude a celá Česká republika zůstane v roce 2021. Anebo v roce 2022 proběhnou oslavy dvě. Slavilo by se zřejmě již od půlnoci 30. prosince. V tuto noc z 30. na 31. prosince by se oslavoval rok 2021, pak by se šlo pravděpodobně spát. Silní jedinci by nepřestali a slavili by dále. Načež by nastaly tradiční oslavy příchodu nového roku, a sice roku již správného, tedy 2022. Kdyby ale z naší republiky nechtěl covid odejít, přesouval by se Nový rok stále na ten nadcházející, dokud by domovina nebyla zcela bezpečná.

Takový je plán našeho ministra zdraví. Budeme si zkrátka muset na Nový rok ještě minimálně rok počkat. Ale říká se, že kdo si počká, ten se dočká. Jednou tak z roku 2021 určitě vystoupíme...

 

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince