Zajímavým způsobem se volejbalistky Olympu Praha pokusily zvrátit ve svůj prospěch utkání UNIQA extraligy žen ČR 2021/2022 na hřišti VK Prostějov. V Národním sportovním centru PV se za nepříznivého vývoje duelu daly i na modlení, přesto odjely zpátky domů s nepořízenou.

Tým z české metropole na tom byl zpočátku lépe, v dlouhé a dramatické koncovce úvodní sady mu Hanačky podlehly těsně 33:35. Od druhého setu se však karta otočila, družstvo vékáčka pevně mířilo za důležitým vítězstvím (25:19, 25:20).

Během čtvrtého dějství už byly hostující hráčky tak zoufalé, že v touze vrátit přízeň štěstěny na svou stranu zvolily v průběhu jedné z výměn dost netradiční metodu. Hned čtyři plejerky PVK si u sítě poklekaly na zem a jaly se spontánně modlit k letícímu míči, aby je ve zbytku střetnutí víc poslouchal.

Bohužel pro ně neměl bezprecedentní čin žádný pozitivní účinek. Pražský výběr naopak dostal ve čtvrtém setu ještě větší latu 25:15 a prostějovské bojovnice si ho navzdory

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince