NEJvětší radost

Během podzimu byla k vidění řada emotivních utkání. Největší radost přišla v Holici, kam zavítal lídr skupiny „B“ I.A třídy z Čechovic. K vidění byl vyrovnaný duel a na branku se čekalo až do úplného závěru. Do vedení se dostali domácí a zdálo se, že Čechovice odjedou zklamané. Jenže v poslední minutě základní hrací doby dokázali hosté srovnat a v poslední sekundě utkání přidali i druhou branku, kdy na tabuli svítila 94. minuta. Následnou radost prožívalo mužstvo i společně se svými fanoušky, kteří se dostali až do prostoru mezi střídačky. Nastalou situaci museli uklidňovat i pořadatelé. Na příval emocí však jen těžko hráči i fanoušci zapomenou. 

NEJvětší smutek

Jednoznačně nedokončená sezóna 2020/21, kterou už během podzimu přerušila pandemie koronaviru a jarní část ani nezačala. Radosti z vítězství i smutek z porážek tak vystřídala totální bezmoc všech mužstev, amatérských hráčů, ale také diváků, protože fotbal ke společně strávenému času na obcích zkrátka patří. Pohled na prázdné areály po dobu více než devět měsíců byl tristní.

NEJvětší ostuda

Zápas v Němčicích nad Hanou přinesl nevídané rozuzlení. Hostující mužstvo Brodku u Konice mělo zápas plně pod kontrolou a už během prvního poločasu nasázelo domácím čtyři branky. V poločase se však zjistilo, že si k tomu hosté pomohli hráčem pravidelně nastupujícím v krajském přeboru, jenž k utkání nastoupil za někoho jiného. Výsledek 1:5 byl tak anulován, ale z kontumace ve prospěch domácích neměli radost ani v Němčicích.

NEJděsivější moment

Domácí zápas Plumlova s Holicí nabídl krátce před konečným hvizdem nepříjemný pohled, kdy se po nešťastném dopadu na trávník nezvedal jeden z nejzkušenějších domácích hráčů Radek Bureš. Při dopadu si totiž nepříjemně zlomil klíční kost, což pro něj znamenalo převoz do nemocnice a rozloučení se s fotbalovým podzimem.

NEJkurióznější moment

Regionální souboj Otaslavic s Vrchoslavicemi, který uzavíral letošní podzimní část I.B třídy Olomouckého KFS, nabídl skutečně nevšední momenty, které nebývají na trávníku obvyklé. Hosté sice začali v jedenácti, ale vinou různých zranění jich utkání dohrávalo posledních sedm statečných. Ti se sice snažili, ale na větší vzdor to zkrátka v takovém počtu nebylo. A protože je navíc podobné problémy provázely od konce prázdnin, tak do jarní části nepůjdou v komfortní pozici.

 

Speciální příloha ROČENKA 2021 je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 10. ledna