V prostějovském drogovém rybníce plavou ryby malé, větší i ty docela velké. Lukáš Šindýlek je z tohoto pohledu skutečný plejtvák obrovský!“

Takto zahájil svoji závěrečnou řeč státní zástupce Ivo Černík. Soud nakonec rozložitého drogového bosse poslal do vězení na celkem devět let.

 

Jestli mě miluješ, tak ho zabij!“

Takto měla křičet zfetovaná Michaela Ventrubová na vraha Pavla Šestáka.

 

Soud vám udělil zákaz řízení na více jak sedm let. Můžete mi vysvětlit, proč jste si zrovna vy potřeboval kupovat auto?“

Takto se vyptával soudce Petr Vrtěl během hlavního líčení s Janem Chytalem.

 

Jsem skoro slepý a vlastně jsem rád, že vás nevidím!“

Tuto mrazivou poznámku poslal tělesně postižený muž na adresu dvou zlodějů, kteří z jeho auta ukradli katalyzátor.

 

Chtěla jsem jen přespat u táty. Musela jsem pak maminku odprosit na kolenou.“

Takto smutně vypovídala nezletilá dcera o soužití se svými rozvedenými rodiči.

 

Chci se všem okradeným omluvit, měl jsem špatné období.“

Tomáš Lakatoš zapomněl dodat, že jeho „špatné období“ trvá prakticky celý život. Svědčí o tom jeho trestní rejstřík.

 

Zpětně to vidím tak, že jsem si vlastně od manželky obžalovaného půjčoval své vlastní peníze.“

Protřelý podvodník Emil Šťuka panu Radimovi sliboval nákup nemovitosti ve Vídni. Částka se však neustále navyšovala, a tak si naivní poškozený začal půjčovat, kde se jen dalo.

 

Jsem nevěděl, že se to dá zjistit…“

Pan Radim v procesu s Emilem Šťukou zcela otočil a tvrdil, že peníze utratil sám. Soudce Petr Vrtěl si však nechal zpracovat výpis SMS zpráv, z něhož vyplynula čilá komunikace mezi oběma muži. Tím usvědčil poškozeného ze lži. Ten na to reagoval zcela spontánně.

 

S koly jsem měl akorát problémy, nevěděl jsem, že jsou kradená, nikdo mi to neřekl. Myslel jsem, že je kluci dostali třeba od táty.“

Takto kuriózně se vymlouval David Janeček, který kromě toho, že prodával drogy, tak od svých feťáckých kamarádů odkupoval i bicykly.

 

Uběhl už rok a půl od chvíle, co jsem byl naposled odsouzen za řízení bez papírů. Mohl bych si tedy nyní zažádat o odpuštění zbytku trestu a následně si konečně udělat řidičák. Jenže pokud budu znovu odsouzen, pak se to celé opět pořádně protáhne.“

Kamil Antl si ve svých 45 letech stále nebyl schopný udělat řidičák, přesto řídil, jak se mu zlíbilo. U soudu se pak hájil skutečně kuriózním způsobem.

 

Bratr to asi chtěl vzít na sebe.“

Takto vysvětloval Lukáš Čureja, proč jeho sourozenec nepravdivě vypovídal u soudu. K nedorozumění došlo proto, že se obžalovaný stihl u soudu přiznat dříve, než došlo na výpověď jeho bratra, který o jeho přiznání neměl tušení.

 

Prostě jste si párkrát zkusil směnu a tím to pro vás skončilo.“

Takto shrnul soudce Petr Vrtěl pracovní nasazení notorického zloděje Ilie Sisova během jeho zaměstnání v kostelecké firmě.