Tohle hrubě neodhadli! Neuvěřitelně poničený posed mezi Brodkem u Konice a Hrochovem zůstal po návštěvě „bezmozků“, kteří sem vyrazili, aby si tu odpálili pyrotechniku. Jenže se přepočítali! Jejich chování dle myslivců zachytila fotopast. Nyní mají nejvyšší čas, aby vše dali do původního stavu.

Vymlácená okna, střepy všude kolem, vyházené židle a zbytky po odpáleném ohňostroji. To vše za sebou po oslavách příchodu nového roku nechali vandalové, kteří poničili „luxusní“ posed. Ten si myslivci vybudovali v krásné přírodě poblíž Hrochova na okraji zalesněného údolí Brodeckého potoka.

„Když jsem šel kolem při venčení našich psů, tak se mně pěkně zvedl tlak. Nikdy nepochopím toho idiotského ‚tvora‘, co si vůbec neváží práce druhých a umí jen ničit cizí majetek. Je mi moc líto majitele, jeho poničeného posedu i zmařené práce. Předpokládám, že ke zničení všech oken posedu, vyházení židlí a bůhví čeho ještě došlo kolem letošního Silvestra, protože nedaleko jsem viděl zbytek pyrotechniky. Některé střepy skla z rozbitých oken spadly dolů, takže se může někdo i poranit,“ netajil svůj vztek Martin Prášek, který se rozhodl na vše upozornit na sociálních sítích.

Vandalové ovšem nepočítali s tím, že by jejich řádění mohla zachytit fotopast. „Stopy vedou do Brodku u Konice. Dotyčnému člověku, který dorazil na čtyřkolce, a jeho doprovodu dávám týden na to, aby vše uvedli do původního stavu, nebo se mi ozvali ohledně náhrady škody. Jinak vše bude předáno Policii ČR,“ upozornil v průběhu uplynulého týdne Ivan Barták z Mysliveckého spolku Lipová-Hrochov.