Úspěch si na své konto připsali studenti ze Střední školu designu a módy (SŠDAM) v Prostějově. Hned tři z nich totiž uspěli v soutěži o nové logo pro krajskou organizaci Odpady Olomouckého kraje a Servisní společnost odpady Olomouckého kraje. „Vymetli jsme to,“ komentuje s úsměvem ředitelka školy Blanka Čechová úspěch studentů.

 

Na prvních třech místech se umístili Jiří Kostiha, Prokop Čala a Klára Masaříková. Vítězný návrh byl z „pera“ Jiřího Kostihy. „Je to úspěch. Pro Olomoucký kraj už dříve naši studenti takto pracovali. A nyní spolupracují také s Muzeem a galerií v Prostějově. Ocenění si pak velmi vážíme. Tím spíše, že naši studenti obsadili první tři místa v konkurenci dalších zhruba třiceti,“ usmívala se spokojeně Blanka Čechová, ředitelka SŠDAM.

Olomoucký kraj tímto způsobem vyzdvihl práci studentů, zároveň ale taky výrazně ušetřil. Vznik loga není nejlevnější. Nové logo pro Odpady Olomouckého kraje má pak přímo na činnost spolku odkazovat. „Naším záměrem bylo vytvořit jednotný vizuál a logo, které by symbolizovaly nakládání s odpady, cirkulární ekonomiku, recyklaci, ale také spolupráci. A to se nakonec podařilo,“ dodal Martin Šmída, předseda správní rady spolku Odpady Olomouckého kraje a krajský radní pro oblast životního prostředí.

Počátečním návrhem ale pro studenty prostějovské školy vše nekončí. „Naši studenti dělají věci na profesionální úrovni. Nyní je na nich, aby návrh rozpracovali. Základním návrhem nebo vítězstvím práce nekončí, naopak,“ přidala Blanka Čechová. Krajští radní pak ocenili nejen studenty, kteří obsadili pomyslnou „bednu“, ale také všechny ostatní. „Jsem velmi rád, že se opět potvrdilo, že v Olomouckém kraji je řada nadaných žáků,“ vyjádřil se Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.