V o něco menším měřítku než v uplynulých letech, ale přece! Náměstí T. G. Masaryka v Prostějově oživily v této již adventní době na čtyři desítky malých vánočních stromečků. Kvůli koronavirové pandemii se sice na jejich zdobení nepodíleli žáci základních škol, ale měli zdatnou náhradu.

„V minulých letech jsme vždy před Vánoci nechali nazdobit mezi sedmdesáti až osmdesáti stromečky, tentokrát jsme ze známých důvodů museli jejich počet omezit na zhruba polovinu. Ani na okamžik jsem ale neuvažovala o tom, že bychom tuto atrakci letos zrušili. Nechtěli jsme, aby náměstí během Vánoc bylo smutné,“ svěřila se Večerníku náměstkyně primátora Milada Sokolová, která v Prostějově v roce 2014 začala s tradicí zdobení malých stromků nejen o Vánocích, ale také na Velikonoce.

„Kvůli koronavirové pandemii nemohly letos stromečky zdobit děti z prvního stupně základních škol. Chopily se toho ale menší děti z mateřinek. A pak jsme přišli s nápadem, že by zbytek malých stromečků, které nám opět dodaly Lesy města Prostějova, ozdobily děti zaměstnanců magistrátu a také vedení města. Povedlo se, každý odbor magistrátu si vybral jeden stromeček, děti úředníků doma vyrobily ozdoby a během uplynulého týdne došlo k nazdobení stromků. Některé výtvory jsou skutečně originální,“ usmála se Sokolová.

Svůj malý jehličnan si originálně vyzdobili také strážníci městské policie. „Mně osobně se nazdobené stromečky i letos velice líbí a jsem ráda, že se spojenými silami podařila výborná věc,“ dodala ještě náměstkyně primátora.