První letošní jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova se uskutečnilo včera v hlavním sále Společenského domu. Oproti minulým zvyklostem začalo až ve třináct hodin, neboť dopoledne radní „vyřizovali“ obrovský zájem o svatební obřady během magického 22. 2. 2022...

Zastupitelstvo se v úterý muselo obejít bez nemocného primátora Františka Jury (ANO). Schůzi tak bravurně a s přehledem řídil první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko), který úzkostlivě dbal na dodržování jednacího řádu.

Zastupitelé projednali výroční zprávu o stavu veřejného pořádku v Prostějově, kterou osobně také prezentoval ředitel Městské policie Prostějov Libor Šebestík. Představen byl také nové jednatel Lesů města Prostějova Filip Lonský. Velká debata se vedla nad stavem hospodaření Národního domu a také o tom, že Policie ČR odložila vyšetřování zpronevěry, ke které došlo za působení ředitele Jiřího Hlocha. Zastupitelé pak schválili několik rozpočtových opatření ke stavebním investicích a rovněž dotace do sociální oblasti i sportu. Samotní radní pak zastavili dotace na úhradu  finančních ztrát během covidové pandemie, o které požádali hokejisté, fotbalisté a volejbalistky. Projednávala se také výstavba parkovacího domu ve Wolkerově ulici i výstavba podzemního parkoviště pod Pernštýnským náměstím.

Úterní zasedání nejvyššího politického orgánu města skončilo sedm minut před devatenáctou hodinou.