„Letní prázdniny jsou za dlouho,“ řeklo by si nejedno dítko. To neznamená, že není ten pravý čas začít přemýšlet o letním táboře. Po dvou letech proticovidových opatření a prázdninách doma je ten správný čas zajistit ratolesti zábavné léto. Dětem chybí sociální kontakty, a proto byste neměli s přihláškami otálet. Místa se rychle plní, ale ještě je stále z čeho vybírat.

Příměstský tábor jako skvělá alternativa

Příměstské tábory jsou stále více populární. Ne každé dítě zvládne být týden mimo domov, nebo jej chtějí mít rodiče na noc doma. Tato varianta moderní doby se tak zdá být jako dokonalá volba. Je mnoho možností, důležitý je ale zájem dítěte. Je potřeba mu naslouchat a zajímat se o jeho zájmy. Máte doma kutila nebo sportovce? Zabaví se zkrátka každý. Dům dětí a mládeže (DDM) v Olympijské ulici nabízí ještě několik volných míst dětských příměstských táborů. Jde například o prázdninový ateliér, kde se budou děti učit výtvarné práci v interiéru i plenéru. Podobné je prázdninové tvoření, ve kterém se tvoří z keramiky a vyrábí se pohádkové loutky. Jinou možností je in-line školička či taneční tábor pro chlapce i dívky. Zajímavostí je, že je taneční tábor postaven na Cheerleadingu, což je spojení tance, akrobacie, gymnastiky a silového cvičení. Zde zbývají už pouhá 4 volná místa. Velmi prospěšný je také jóga tábor, ve kterém si děti procvičí hrubou motoriku a posílí své svaly. A pro ty, kteří neprahnou po pohybových aktivitách, je tu Veselá věda, jež učí vědu zábavnou formou. Stačí si jen vybrat.

Tábory pro opravdové dobrodruhy

A pro ty, kteří se nebojí zažít to pravé táborové dobrodružství se vším všudy, jsou tábory s přespáním. Pro opravdové dobrodruhy je v nabídce Army camp. Ten se nachází v blízkosti obce Dzbel, v části Borová. Jedná se ale o opravdový vojenský dril a disciplínu. Camp není pro žádné mamánky. Děti čeká orientace v terénu, raftování, přežití v přírodě, sebeobrana a další vojenské dovednosti. A kdo si nechce hrát na vojáky a rád jezdí na kole, pro toho je jako dělaný pobytový cyklistický tábor Rychleby na biku pod záštitou DDM. Bikové nadšence čekají dobrodružné cesty po okolí. Široce zaměřený tábor nabízí Spolek pro aktivity, ve kterém se děti samy rozhodnou, co chtějí dělat. Čeká je umění a kreativita, divadlo, sport i tanec. Večer završí příjemnými táboráky u ohně.

Basic sází na kreativitu

Široce zaměřený tábor nabízí Spolek pro aktivity za podpory studijního centra Basic, ve kterém se děti samotné rozhodnou, co chtějí dělat. Čeká je umění a kreativita, divadlo, sport i tanec. Vyřádí se v lese, ale i na diskotéce a k tomu se i něco naučí. V minulých letech viděly, jak vycvičený pes chytá zloděje nebo sebeobranu profíků z AČR. Večer završí příjemnými táboráky u ohně. Letos je téma Ve jménu civilizace, což je po covidové odmlce více než na místě.

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & TÁBORY najdete v tištěném vydání, které vychází v pondělí 7. března