Na území obce s rozšířenou působností (ORP) Prostějov budou sociální služby opět plánovány společně!

Rada města Prostějova schválila tvorbu návazného Střednědobého plánu sociálních služeb na území SO ORP Prostějov na období 2023 - 2025. Cílem střednědobého plánování je řešit sociální služby komunitně, tj. společně, což znamená navázat a udržet dobrou spolupráci a komunikaci mezi zadavateli sociálních služeb (obcemi), poskytovateli sociálních služeb (konkrétní organizace) a uživateli těchto služeb (tzn. lidmi, kteří sociálních služby využívají). 

"Tato spolupráce následně umožňuje efektivní sdílení informací o poptávce i nabídce těchto služeb, o nevyužitých nebo přetížených kapacitách poskytovatelů, o právních, finančních, technických a jiných překážkách nebo pomoci. Výsledkem je účinnější péče o občany s konkrétní potřebou, plynulejší a příjemnější práce poskytovatelů sociálních služeb a lepší hospodaření i rozhodování obcí. To je na území ORP Prostějov, čítající celkem 75 obcí a řadící se tak mezi největší správní obvody v České republice, naprosto nezbytné. Střednědobý plán bude po svém vytvoření nabídnut veřejnosti k připomínkování," nastínila náměstkyně primátora Alena Rašková.

Případným zájemcům z řad poskytovatelů sociálních služeb, uživatelů sociálních služeb nebo veřejnosti, kteří mají zájem se do procesu plánování sociálních služeb zapojit, nabízíme možnost kontaktovat koordinátorku Alenu Horákovou, DiS. na následujících kontaktech -  e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. / tel.: 582 329 303.