A je to tady! Malíř Josef Lada by ve čtvrtek 3. prosince klidně mohl vzít blok a dobře ostrouhanou tužku a vyrazit do terénu, aby si mohl naskicovat obrázky zasněžené krajiny. V den, kdy byly v rámci rozvolňování otevřeny obchody a restaurace, jsme se konečně dočkali i jiné „kalamity“ než té covidové. Bohužel tato bude mít výrazně kratšího trvání.

Ať si říká, kdo chce, co chce, první sníh je vždycky událost. Obzvláště po loňské zimě, kdy jsme si i na horách mohli užít maximálně sněhu umělého. Ten přírodní letos poprvé napadl ve čtvrtek 3. prosince. Zároveň se na silnicích tvořila ledovka. Tato kombinace možná zaskočila, či dokonce potrápila některé řidiče. Naopak jasně největší radost udělala dětem, které ze sklepa vytáhly boby či okamžitě začaly stavět sněhuláky.

Sněhová pokrývka bohužel nebude mít dlouhého trvání. Už v pátek se denní teploty měly šplhat až k 8, v sobotu dokonce k 11 °C. Na začátku týdne tak bude po prvním sněhu určitě veta a z první sněhové nadílky už zůstanou jen fotografie. Některé z nich si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.