Stihli to s předstihem! Dnes, tedy v pondělí 7. prosince v 7:00 hodin, se poprvé rozevřely dveře Lidlu v Anenské ulici v Prostějově. Původní objekt byl v létě srovnán se zemí a na jeho místě vyrostla nová moderní prodejna.

Otevření nové prodejny Lidlu v Anenské ulici bylo původně plánováno na konec roku. Nakonec se uskutečnilo dřív. První den prodeje byl spojen s podporou nedaleké ZŠ Jana Železného. „V pondělí ji podpoří všichni zákazníci, kteří nakoupí za více než 300 Kč. Společnost Lidl škole daruje z každého nákupu nad 300 Kč uskutečněného v tento den částku 50 Kč. Za vybrané peníze nakoupí škola učební pomůcky pro děti,“ informoval mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler.

Nová moderní jednopatrová prodejna má uvnitř dostatek denního světla, které zajišťuje prosklená část fasády. K pohodlnějšímu nakupování přispívají široké uličky, pokladny s velkou odkládací plochou nebo dřevěné prvky sjednocené v dekoru světlého dubu.

Změn doznalo i parkoviště, které je vybaveno širšími místy. Vyčleněna tu jsou i parkovací místa pro rodiny s dětmi. Pro ně jsou k dispozici i speciální vozíky pro upevnění autosedačky či dětské nákupní vozíky. Parkoviště je nově vybaveno také závorami. To zkomplikuje život obyvatelům blízkého sídliště, kteří zde v minulosti byli zvyklí nechávat své vozy.