Něco podobného byste tady určitě nečekali! Pokud jste uplynulý pátek večer procházeli kolem sokolovny ve Stražisku, pak vás mohly zarazit salvy smíchu, které z letité budovy vycházely. Jestliže jste se zastavili a bedlivě naslouchali, mohlo vám doslova vyrazit dech, že ze sálu najednou slyšíte hlas Karla Gotta. To vše bylo možné díky vystoupení zpěváka Ondřeje Provazníka a satiričky Zuzany Bubílkové. Výtěžek z vydařené akce poputuje k lidem na válkou zmítané Ukrajině.

Sokolovna ve Stražisku se v pátek 25.března zaplnila zhruba stovkou diváků, kteří obsadili nejen všechna připravená místa, přičemž někteří z nich sledovali dění na pódiu i z vyvýšeného ochozu. Všichni byli zvědaví na vystoupení Ondřeje Provazníka, který je natolik dokonalým interpretem písní Karla Gotta, že od jeho agentury získal oficiální požehnání k produkci písní mnohonásobného Zlatého slavíka. „Když zavřete oči, připadá vám, že Karel Gott zpívá jen pár metrů od vás,“ charakterizovala výkon prostějovského rodáka starostka Stražiska Markéta Dvořáková.

Sám talentovaný zpěvák dokázal, že přistupuje k tvorbě Karla Gotta s velkou pokorou. „Byl to právě on, kdo mě svedl na cestu hudby. Ukázal mi nové obzory a naučil, jak má vypadat profesionál, gentleman a dříč,“ svěřil se Ondřej Provazník, jehož vždy po kvartetu písniček na pódiu vystřídala Zuzana Bubílková. Známá satirička s vtipem a sebeironií sobě vlastní zavzpomínala na roky strávené po boku legendárního humoristy Miloslava Šimka a připojila i satirické postřehy ze setkání s celou řadou špičkových politiků včetně Miloše Zemana či Václava Klause. Rozhodně se přitom nevyhýbala ani přímé komunikaci s přítomnými diváky, na něž se často obracela připravena pohotově reagovat na jakékoliv jejich přání či připomínky.

Všichni přítomní se nejen výborně bavili, ale zároveň přispěli na dobrou věc. „Ve spolupráci s Charitou jsme umístili na obecním úřadě pokladničku, do níž mohou lidé přispívat na oběti války na Ukrajině. Tam poputuje i výtěžek ze vstupného,“ prozradila Markéta Dvořáková s tím, že schránka na radnici zůstane až do konce dubna.

Na podařenou a vpravdě výjimečnou akci zamířila celá řada nejen místních, ale i lidí z okolních obcí. Zhruba třetina z nich byla v důchodovém věku. Právě jim bude určeno setkání důchodců organizované Svazem žen, které ve Stražisku museli přesunout z původně plánovaného podzimního termínu na začátek letošního května.