Pohodové a radostné sobotní odpoledne proběhlo na smržické faře, kde na děti čekalo velikonoční tvoření a nejrůznější tematické soutěže. Příznivci dětského venkovního vyžití se kolem 14 hodiny začali scházet na faře ve Smržicích. Na děti čekaly nejrůznější dovednosti.

 

„Akci jsme plánovali od podzimu a těšili se z toho, že snad konečně po covidové pauze vyjde. Termín je vždy tradiční a vychází na víkend před Velikonocemi. Máme soutěž králičí hop, to znamená, že si děti nasadí ouška, vlezou si do pytlů a hopsají jako králíčci, pak přichází hod vajíčkem, slalom s vajíčkem, a dokonce i balanc s vajíčkem na lžíci. Jde tedy o spoustu veselých soutěží spojených s Velikonocemi,“ prozradila Večerníku organizátorka Pavla Slezáčková. Tři hodiny po poledni pak na děti a rodiče čekalo loutkové divadlo v podání Víti Marčíka, bohužel mu nepřálo počasí a začalo pršet.

Návštěvníci měli také možnost ochutnat ukrajinskou kuchyni. „Byla výborná. Oslovila jsem naše nové sousedy, kteří bydlí v obci, jestli by neměli zájem se našim lidem představit a začlenit se. Protože i oni jistě hledají, jak trávit volný čas. Souhlasili a připravili nejen výborný bramborový salát a kuře s ananasem, ale dokonce svoje bliny a dort. Byla jsem příjemně překvapená, jak se toho zhostili,“ těšilo Slezáčkovou. Všichni se tak výborně bavili a pochutnávali si na ukrajinských dobrotách. „Moc se nám tu s dětmi líbí, jsou na čerstvém vzduchu, takže je to super. Těšíme se na loutkové divadlo a chystáme se ještě ochutnat ukrajinskou kuchyni. Nejprve musíme ale obejít soutěže, abychom koupili, co si děti přejí,“ prozradila Dana Šmitová.