Poslední dubnový den bude tradičně patřit pálení čarodějnic. Nejvíce lidí se pravděpodobně sejde v Plumlově, kde kromě bohatého programu pro děti včetně ohňové show vystoupí také kapely Maxim Turbulenc, Wohnout, Harlej a další. Ovšem davy lidí lze očekávat i na dalších místech regionu.

V Němčicích už v pátek

S předstihem se pustí do pálení čarodějnic v Němčicích nad Hanou. Tentokrát to bude na novém místě, konkrétně pak u Masarykovy lípy. Prostor bude pro tuto příležitost přejmenován na Šibeniční vrch. Přítomné čeká spousta soutěží pro děti i dospělé, vystoupení čarodějnických tanečnic, samozřejmě inkvizitor a zapálení velkého magického ohně. Start je na úpatí Šibeničního vrchu, u družstva, a to od 17:00 hodin. Připraveno bude i občerstvení.

 

Určice budou pálit ve velkém

V Určicích se pálení čarodějnic těší obrovské oblibě. Po covidové pauze se tu v sobotu všichni sejdou už od 14:00 hodin na starém hřišti v blízkosti lesa. SDH Určice a Společenství zábavy Domeček si tu společně připravily hry pro děti, ukázky hašení ohně, volbu nejkrásnější masky a netradiční zapálení ohně. Po celou dobu bude hrát hudba a připraveno bude i občerstvení.

 

Ve Vrahovicích jedině na hřišti

Sbor dobrovolných hasičů z Vrahovic zve na pálení čarodějnic, které se bude konat v sobotu na fotbalovém hřišti od 16:00 hodin. I zde se můžete těšit na čarodějnické soutěže i vyhlášení nejlepší masky. Zapálení vatry a upálení čarodějnice proběhne ve 20:00 hodin.

 

Filipojakubská noc ve Ptení

Opravdovou Filipojakubskou noc na Světlušce budou moci prožít ve Ptení. Čarodějnice se zde začnou slétat od 17:00 hodin. Cestou po naučné stezce na Světlušku bude čekat několik úkolů, za které každé dítě získá drobnou odměnu. Se setměním pak dojde na upálení nejkrásnější čarodějnice.

 

Pálit se bude i u Hloučely

Čarodějnice by se měly už v pátek od 15:30 hodin slétnout také k občerstvení U Abrahámka v lesoparku Hloučela. Akci zde pořádá prostějovské Sportcentrum DDM. Lidé se budou moci čarodějně zkrášlit v Salónu šerednosti, umíchat si čarodějný lektvar, úspěšně složit leteckou zkoušku na koštěti, přechytračit čarodějku Chytronelku v mozkolamu nebo si také složit své originální koště z materiálu v bedně Čarokea.