Dubnová PROMĚNA IMAGE se nesla v aprílovém duchu, alespoň co se počasí týče. Chvíli byla zima, chvíli horko, ale ani to nikoho z týmu expertů neodradilo od cesty za krásným cílem, a to novou podobou naší další vítězky. Jak je již známo, již sedmé jaro v pořadí můžete pravidelně sledovat změny vizáže v režii PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které provádíme v této podobě jako jediní široko daleko.

Cílem není jen pouhá změna vzhledu, ale vnitřní rozkvět každého, protože k čemu proměna vzhledu, když v duši chybí sluníčko, radost a motivace. A to je právě jeden z důvodů, proč vůbec celý seriál běží už neuvěřitelných 7 let. Náš projekt je jedinečný i tím, že se do něj hlásí zájemci z celé republiky i ze Slovenska. Na svůj velký den s Večerníkem vzpomínají již tři dámy ze Slovenska, v minulosti dosáhla sláva projektu až hranic Prahy, Ostravy, Olomouce či Vyškova, vědí o něm v Havířově či například na Bouzově. Třetí dubnovou sobotu letopočtu 2022 se konalo již 69. pokračování seriálu, které přineslo rozzářené oči, šťastné a hřejivé pocity a hlavně PROMĚNA IMAGE pomohla na pravém místě…

 

Dubnové klání ovládla Dana Doleželová, padesátiletá dáma z Prostějova. Paní Danu jsme do PROMĚNY IMAGE vybrali hlavně proto, že si to skutečně zaslouží. Tato energická a veselá žena má totiž za sebou náročné životní příběhy, jako jeden z nich můžeme uvést to, že úspěšně zvládla  boj s rakovinou prsu. Život se s ní však nemazlil ani v dalších ohledech, ale vše vždy ustála jako pravá bojovnice. A právě po těchto všech peripetiích se rozhodla přihlásit do seriálu PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.

Proměnu si přeji jako nový smysl a start do života,“ svěřila se Dana Doleželová, která nám na sebe dále prozradila, že má dva syny, hodnou snachu, čerstvého vnoučka a tříletou vnučku. „Ve svém volném čase ráda peču, dělám dorty, pěstuji květinky, zeleninku a dělám vše, co mě nadchne. Ráda také o sebe pečuji, ale potřebuji získat nový styl, už o tom dlouho přemýšlím, ale sama to nezvládnu tak jako profesionálové,“ nechala se slyšet paní Dana. „Ničeho se nebojím, naopak se těším, co na mě vymyslíte, nechci být usedlá,“ přidala s úsměvem devětašedesátá vítězka seriálu PROMĚNA IMAGE.

A usedlá rozhodně nebyla. Dana Doležalová je velice energická a veselá, takže jí perfektně seděl i mladistvější a extravagantnější styl. Jako první jsme se vydali vybrat brýle do Optiky Wagner, poté jsme šli do prodejny H&M, následně do kosmetického a kadeřnického salónu Naisy a závěr patřil Vlassalonu. Celý den probíhal v pohodové atmosféře, paní Dana si vše užívala plnými doušky a nutno říci, že role modelky jí šla dokonale. Sama nám prozradila, že si vždy přála zkusit modelku, což si s námi vyzkoušela. A co víc, dokonce se po své proměně rozhodla přihlásit i do pořadu v televizi, který se věnuje úpravě vzhledu. Přejeme tedy paní Daně hodně štěstí za další cestou ke splněným snům.

Zpět ale k právě proběhlé proměně. Vše se odehrálo v sobotu 16. dubna od ranních do odpoledních hodin a dopadlo to výborně.

Dubnový díl jsme jako vždy pečlivě zmonitorovali od A do Z, tudíž co nenajdete zde, poskytnou internetové stránky www.vecernikpv.cz. Čeká tam na vás také obsáhlá fotogalerie a video nejen z posledního klání seriálu PROMĚNA IMAGE, ale k dispozici je i rozsáhlý archiv všech předcházejících epizod.

 

1. krok – volba oblečení

Pozitivně naladěni a s úsměvy na rtech se celý tým projektu PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku vydal na první zastávku, jíž byla Optika Wagner sídlící na náměstí E. Husserla. Zde se nás ujal tým Radka Wagnera. „Pro tuto proměnu jsme zvolili spíše jemnější a jednodušší styl. Z dioptrických obrub jsme vybrali subtilní tmavě růžové kovové obruby s doplňky v rose gold barvě a také obruby ze žlutého kovu s kombinací červené a černé barvy. Tento typ obrub působí mladistvě a velmi elegantně,“ prozradil majitel optiky. Daně Doležalové dále perfektně padly obruby značky Etnia Barcelona, které jsou typické svou barevností a krásnými ženskými tvary. „My jsme sáhli po pastelových jemných barvách, které dokonale podtrhly celkový look. Posledním kouskem byly sluneční brýle značky Police, jsou jednoduché, ale zároveň nápadité a skvěle se hodí k letošní sezóně,“ zakončil výběr brýlí Radek Wagner.

2. krok: oblečení

Říká se, že oděv vystihuje náladu a povahu člověka. Dana Doležalová je velice energická dáma, které by neseděla usedlá móda, jejím přáním bylo naopak omladit a dodat nový styl oblékání. Tentokrát jsme tak zavítali do Zlaté brány do prodejny H&M, kde najdeme nepřeberné množství aktuální trendů. „Velkým je nyní prodloužená délka sak s dvouřadovým zapínáním, což jsme nakombinovaly s šaty na ramínka v šikmém pruhu se stažením pod prsy. Dále jsme vybrali vzdušnou oranžovou tuniku s oversize džískou kratšího střihu. Třetím outfitem pak byly pudrové šaty volnějšího střihu se šňůrkou na stažení. Tento střih je skvělý, protože je vhodný i pro plnější postavy. I tyto šaty jsme doplnily džískou, která outfit omladila. Poslední volba padla na saténovou žíhanou volnější tuniku, jež působila elegantním dojmem, a navíc skvěle kamuflovala,“ popsala druhou část naší proměny Lenka Hynková, vedoucí prodejny H&M v prostějovském obchodním centru Zlatá brána. „Všechny modely byly v kombinaci s bílými teniskami a menší kabelkou. Paní Dana byla jako vyměněná, nový styl jí moc sluší,“ pochvalovala si.

3. krok – kosmetika a líčení

Následně přišla na řadu část proměny, která je hlavně o hýčkání a líčení. O naši vítězku se skvěle postarala Jitka Měchurová z kadeřnického a kosmetického salonu Naisy, který najdete v Blahoslavově ulici 8 v Prostějově. „Paní má velice hezkou pleť, místy pigmentové skvrny, ale kdo je nemá v našem věku,“ pousmála se kosmetička Jitka Měchurová, načež se pustila do díla. „Nejprve jsem nanesla podkladový krém a pak jsem se vrhla na líčení. Na oči jsem nanesla hnědé odstíny, do kterých jsem zapustila zlatou barvu, která ji krásně rozjasnila a dodala šmrnc. Následně jsem provedla horní i spodní linky. Bylo potřeba upravit obočí, které jsem zvýraznila a dodala potřebný tvar. Líčka jsem pak tónovala do podzimních barev, protože paní Dana je spíše podzimní typ. Poté jsem použila pudr na fixaci, na rty dala konturku, čímž se je příjemně zvětšily. Rty jsem vyplnila rtěnkou, opět v podzimním tónu. Celé líčení bylo tedy tón v tónu, což paní perfektně sedlo,“ popsala jednotlivé kroky kosmetička. „Na závěr jsem líčení zafixovala fixačním sprejem, aby vydrželo celý den. Zejména na léto je to perfektní pomůcka nebo pro ženy, které se potí. Paní Dana po líčení nádherně prokoukla,“ dodala k popisu líčení Jitka Měchurová.

4. krok: barvení, stříhání a styling

Vlassalon ve Fanderlíkově ulici byl hlavním vrcholem májového dílu PROMĚNY IMAGE. Zde probíhají veškerá vlasová kouzla pod vedením majitelky Andrei Furiakové, která se na nás již těšila.  „Vlasy paní Dany jsou jemné a krátce střižené, takže jsme střih pouze upravily, ale změnily barvu. Na podbarvení jsme zvolily módní fialovou, čímž jsme přidaly zároveň i na objemu od hlavy. Konce jsme nechaly světlejší, nanesly jsme spíše studenější odstín blond,“ prozradila kadeřnice. „Co se týče střihu, tak jsme vlasy prostříhaly a vytvořily trendový účes, který paní Daně dodal na šmrncu. Bylo fajn, že si sama řekla o extravaganci, která ale není pro každého, nicméně jí perfektně sedí. Na styling je pak účes jednoduchý a rychlý, stačilo mírně provlnit na objem, roztřepat a vyčesat vlasy do objemu a do výšky, aby ji to opticky protáhlo. Doma, pokud by nechtěla kulmovat, tak může vlasy jen po umytí vyfoukat, rozcuchat směrem do výšky, zalakovat a je hotovo,“ dodala s úsměvem Andrea Furiaková.

5. krok - odhalení a fotografování

Dana Doležalová si celý den naprosto užívala, nechala se unášet příjemnou atmosférou a dokonale se vžila do své role „královny“, kdy měla za úkol jediné, a to nechat se hýčkat i opečovávat. Během dne jsme se mockrát také nasmály, s paní Danou řeč a legrace rozhodně neváznou. Líčení a změna účesu probíhaly před zahaleným zrcadlem, takže ani neměla tušení, co se s ní děje. Obavy neskrývala asi z ničeho, ba naopak se těšila, co nového pro ni vymyslíme a jak bude po změně vypadat. Jakmile byly všechny fáze změny vizáže hotové, mohlo se přejít k vlastnímu odhalení nového vzhledu. A jak bylo zrcadlo odhaleno, neskrývala Dana Doležalová nadšení. Při samotném focení byste ji měli vidět, bez nadsázky působila jako filmová hvězda...

Celý aprílový díl seriálu PROMĚNA IMAGE najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 25.dubna