Na toto úterý se v parku připravuje zábavná akce pro starší občany s názvem Aktivní senior. Zájemci si budou moci zasoutěžit ve čtrnácti disciplínách, ve kterých budou prověřovat znalosti z různých oborů. Nikdo se přitom nemusí bát, že by úkoly nesplnil, všechny budou uzpůsobeny věku. Akce se koná tradičně v Kolářových sadech v Prostějově.

Senioři budou moci poměřit své síly v základech první pomoci, dopravních předpisech, poznávání přírodnin, památkách našeho města, tréninku paměti, střelbě na laserové střelnici, požární ochraně a sportovních disciplínách. Soutěž je určena mužům i ženám, kteří v letošním roce dosáhnou šedesáti let a více. Přihlásit se mohou tříčlenná družstva i jednotlivci přímo na místě. Družstva i jednotlivci s umístěním na prvních třech místech získají diplomy, poukázky do lékárny a další věcné ceny. Ale nebojte, nikdo ze soutěžících neodejde s prázdnou, pro každého bude přichystán drobný dárek. Soutěžící se mohou kromě úkolů těšit také na bohatý doprovodný program. Budou připraveny zábavné hry pro seniory nebo ukázky canisterapie. Dále bude možné vyzkoušet si chůzi se severskými holemi pod vedením lektorky Nordic walkingu Lenky Sehnalové. Zajištěno je i občerstvení.

Sraz účastníků, prezence a vyzvednutí soutěžních kartiček – to vše proběhne na stanovišti „Start“ u hvězdárny v Kolářových sadech od 9:00 hodin. Vlastní zahájení pak proběhne o hodinu později. Určitě si s sebou vezměte sportovní oblečení a obuv. Tak s chutí do toho!

 

KDY: ÚTERÝ 24. KVĚTNA, 10:00 HODIN

KDE: KOLÁŘOVY SADY, PROSTĚJOV

 

 

21 senior